Saját KB bal
Saját KB jobb

Sörös dobozokon hirdetik a gazdára váró kutyákat

Egy észak-dakotai sörgyártó cég és egy állatmenhely kreatív és nagyon hasznos összefogása.

Az állatmenhelyek egyik legnehezebb feladata, hogy a hozzájuk beérkezett kutyáknak megfelelő gazdát, otthont találjanak. Az elmúlt években szerencsére egyre népszerűbb már az örökbefogadás, de szinte képtelenség olyan ütemben örökbe adni kutyákat, ahogy érkeznek folyamatosan a menhelyekre. Ezért az állatvédők, kutyamentők számos eredeti és kreatív ötlettel rukkoltak már elő, hogy a náluk élő állatokat megmutassák, felhívják rájuk a figyelmet, hogy a gazdára váró kutyák gazdát találhassanak.

Egy sörgyár és egy állatmenhely összefogása

Amit azonban egy észak-dakotai sörgyár és egy helyi állatvédő szervezet talált ki és valósított meg, az talán az eddigi leghatékonyabb és legötletesebb módja a gazdira váró kutyák promóciójára.  A legproblémásabb, legrégebb óta gazdára váró kutyák portréjait – jellemzően bull típusúak – sörös dobozokra tették fel, így kerültek boltok polcaira, bárok pultjára és otthoni hűtőkbe, a lehető legtöbb embert elérve.

A kutyás címke Jerad Ryan fejéből pattant ki, aki azon kívül, hogy a szóban forgó állatmenhely önkéntese, italok címkéjének tervezésével foglalkozik. Az USA-ban nagyon népszerű az úgynevezett six-pack kiszerelés (6 db dobozos sör egy csomagban), ehhez igazították a kreatívok tervezését is, így került 6 kutya a csomagolásra, minden sörre más, név szerint Nyx, Bizzy, Jensen, Hobie, Moby és Virginia.

Jótékonysági esemény is kísérte a projektet

A Fargo Brewing Company egy eseményt is létrehozott, ahol a sör kedvezményes vásárlása mellett az érdeklődők személyesen is találkozhatnak és megismerkedhetnek a kutyákkal.  A bevétel egy részét a sörgyár a menhely számára ajánlotta fel.  A kutyás sörökből limitált példányt gyártottak, melynek nagy része pár nap alatt el is fogyott. Arról még nem érkezett hír, hogy a kampány hatására megtalálták az álomgazdit a kutyák, de biztosan ez sem várat magára sokáig.

 

Bohata Krisztina

(Kutyabarat.hu)

Forrás: CNN
Fotó: CNN
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...