Saját KB bal
Saját KB jobb

Petíció indult a kéregetésre tartott kutyák védelméért

Komolyabban figyelnének a koldusok és utcazenészek mellé szegődő kutyák jóllétére Skóciában. A téma most különösen aktuális az országban, hiszen számos online magazin megírta egy bedrogozott bernáthegyi történetét.

A Jack nevű eb megmentéséért rengetegen kampányoltak, miután feltűnt a járókelőknek, hogy az utcazenész gazdái mellett fekvő bernáthegyi üveges tekintettel néz a távolba, és nem reagál az emberek közeledésére. A gyönyörű állat számára láthatóan nem biztosították az elvárható minimális tartási körülményeket; az emberek hiányolták például a vizes tálat, ami miatt a kutya alkalmanként órákon át folyadékforrás nélkül maradt.

Szerencsére az állatbarátok kitartása kifizetődött, mert kampányukra felfigyelt egy bernáthegyiekre specializálódott fajtamentő csoport, akik azonnal akcióba lendültek. Nemrég rendőri kísérettel mentek Jackért, hogy kiderítsék, milyen állapotban van. Akkor történt, hogy az orvosok döbbenetes felfedezést tették: Jack szervezetében egy pszichoaktív gyógyszer alkotóelemeire, benzodiazepinekre találtak.

A St. Bernard Trust nevű jótékonysági szervezet vállalta, hogy állja Jack minden orvosi költségét, és olyan otthont talál neki, ahol jól bánnak vele. Az eset arra ösztönözte az állatbarát Jim Loogot, hogy petíciót indítványozzon az utcán kéregetésre tartott állatok kihasználása ellen. A petíciót eddig több mint 11000-en írták alá.

Szerencsi Évi
(Kutyabarát.hu)

Forrás: www.edinburghnews.scotsman.com
Képek: change.org, Pixabay

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...