Saját KB bal
Saját KB jobb
Csokornyakkendőkkel segít a menhelyi kutyákon a 12 éves fiú

Csokornyakkendőkkel segít a menhelyi kutyákon a 12 éves fiú

Van olyan, hogy egyszerűen a legjobb formánkat kell hozni, és a menhelyen élő kutyákkal sincs ez másképp. Tapasztalati tény, hogy az ápolt, szép fotókkal hirdetett kutyusok előbb felkeltik a potenciális gazdijelöltek figyelmét, és így előbb is találnak szerető otthonra.

A tizenkét éves amerikai fiú, Darius Brown úgy gondolja, hogy a kutyáknak néha éppen csak egy kis pluszra van szüksége, hogy ragyogjanak – és megakadjon rajtuk a jövőbeli gazdi szeme. Éppen ezért döntött úgy, hogy kézzel készített csokornyakkendőket adományoz menhelyeken élő kutyáknak, ezzel is segítve a gazdisodási esélyeiket. A Darius vezette Beaux&Paws kezdetben csak New Yorkban és New Jersey-ben adakozott, de a cél az, hogy az USA minden államában eljussanak a csokornyakkendők a menhelyekhez.

Azon felül, hogy a fiatal fiú a csokornyakkendőkkel rengeteg menhelyi kutyának segít, és mindezt pusztán az irántuk érzett szeretete vezérli, ő maga is sokat kap a jótékonykodástól. Kisgyermekkorában Darius le volt maradva a korosztályától a beszédfejlődésben és a finommotoros képességei is elmaradtak az átlagtól. A csokornyakkendők készítése azonban látványos javulást hozott. A nővére, Dazhai szerint Darius sokat fejlődött érettségben és empátiában is a kezdetekhez képest. Egyébként a divattervezőként dolgozó Dazhai volt az, aki megtanította Dariust varrni és megszerettette vele a nyakkendőket. A fiú először a Harvey és az Irma hurrikánok után otthon nélkül maradt menhelyi kutyáknak készített nyakkendőket, mivel nagyon megsajnálta az elhagyott, kétségbeesett állatokat.

A Beaux&Paws tevékenysége egyébként komoly forrásokat igényel: az anyagköltség, a postai díjak és Darius útjai a menhelyekre mind pénzbe kerülnek. Szerencsére azonban sokan támogatják a jólelkű kisfiút. Többek között Barack Obama is, aki levelében azt írta Dariusnak, hogy „drukkol neki, hogy minden, amit tesz, sikerüljön neki”.

Mi mást is mondhatnánk? Hajrá Darius! 🙂

 

Szerző: Bujdosó-Szalay Adél
Képek: The Bark; pexels
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...