Saját KB bal
Saját KB jobb
Súlyosabb büntetést kaphat a balotaszállási állatkínzó

Súlyosabb büntetést kaphat a balotaszállási állatkínzó

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányságon befejeződött annak az állatkínzási ügynek vizsgálata, amelynek gyanúsítottja a kocsijához kötve húzta a kutyáját. Cselekményét vétségről bűntettre módosították.

Az egész ország felhördült a hír kapcsán, amikor a 63 éves balotaszállási nő büntetésből halálra kínozta kutyáját. Az asszony a kutyáját egy bálamadzaggal a kocsija hátsó lökhárítójához kötötte, majd elindult a járművel. Először az állat még szaladt a kocsi után, de nem sokkal később már nem bírta tartani a sebességet és elesett. Az állatkínzó nő a vérző lábú ebet fekve húzta hazáig az úttesten. A rendőrök helyszínre érkezésekor a kutya már meghalt.

Az autó vezetőjét, a balotaszállási nőt a rendőrök előállították, és állatkínzás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták. A Kiskunhalasi Rendőrkapitányságon befejeződött az ügynek a vizsgálata, és az állatkínzó nő cselekményét vétségről bűntettre módosították.

A nyomozás során kirendelt szakértő azt állapította meg, hogy a kutya halála az asszony különös szenvedést okozó cselekménye  következményeként állt be. A szakértői vélemény alapján módosították a gyanúsítást, és a nő cselekményét vétségről állatkínzás bűntettére minősítették át.

A jelenleg szabadlábon védekező gyanúsított ügyében a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat vádemelés javaslatával átadták az illetékes járási ügyészségnek.

Forrás és fotó: police.hu
Indexkép: pexels.com /illusztráció/
(Kutyabarát.hu)

Témába vágó cikkek

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...