Saját KB bal
Saját KB jobb
Kutyájának köszönheti az életét egy megsérült túrázó

Kutyájának köszönheti az életét egy megsérült túrázó

Lábát törte egy túrázó Washington államban, és ha nincs a kutyája, Riley vele, akkor valószínűleg nem akadtak volna a nyomára.

A Barbara Dadswell nem beszélt senkinek a terveiről, így ismerősei nem tudták, hogy túrázni ment, arról pedig sejtésük sem lehetett, merre indulhatott a kutyájával együtt. Egy szerencsétlen mozdulat után lábát törte a túrázó és egy szurdokba zuhant. A hátizsákjából és cipőfűzőkből eszkábált kötést a lábára, majd másfél napon át küzdött azért, hogy közelebb botorkáljon a civilizációhoz, zuhogó esőben, csupán pár üveg vízzel a táskájában.

Szörnyű fájdalmai ellenére próbálta tartani magát, és közben a természet szépségére és kutyájára fókuszálva terelte el a figyelmét a halálfélelméről. Szerencséjére egy közelben járó futó meghallotta a kutya ugatását, és a segítségükre sietett. Sajnos magukra kellett hagynia őket, hogy értesíteni tudja a mentőket, akik először helikopterrel indultak a keresésére. A szörnyű időjárási körülmények miatt azonban nem akadtak a nyomára. Végül egy 20 fős, önkéntesekből álló csapat talált a nőre az erdőben.

A túrázó térdét azonnal meg kellett műteni, és bár hosszú felgyógyulási folyamat elé néz, a történtekhez képest jól van. A szerencsétlen esetből tanulva, azt tanácsolja mindenkinek: ha egyedül megy túrázni, mindig szóljon az ismerőseinek, és ossza meg velük a tervezett útvonalat is!

 

Forrás: newsweek.com
Kép: Steve McCarron (Facebook)

Szerencsi Évi
(Kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...