Saját KB bal
Saját KB jobb

[VIDEO] Az elefánt mama egyértelműen tudtára adja gondozójának, hogy mi a dolga

A Save Elephant Foundation alapítója, Lek Chailert nem csak az elefántok mentését és elhelyezését szervezi, de intenzíven részt vesz az elefántok életében is. Minden szabad percét velük tölti, a bébiknek még altatódalt is énekel, ami az alábbi videó szerint nagy népszerűségnek örvend az elefánt szülők körében.

Történt ugyanis, hogy miközben Lek a turistáknak mutatta meg a telepet és az állatokat, az egyik elefánt, Faa Mai nagyon határozottan egyértelművé tette, hogy bizony a gondozónak véleménye szerint más dolga lenne. Elkezdte Lek-et terelgetni egy irányba, finoman, de határozottan hajtotta előre, az ormányával mutatja az utat, hogy szerinte hova kellene mennie. Hamar kiderül, hogy Faa Mai a kicsinyéhez, Thon Ae-hez vezette a gondozót, hogy énekeljen neki egy altatót.

Aki ismeri az elefántokat, annak egyáltalán nem meglepő ez a viselkedés. Ezek a csodás állatok rendkívül intelligensek, kommunikatívak és szociálisak. Nagyon erős családi kötelékeik vannak és az anya elefánt viselkedése egyértelműen mutatja milyen gondoskodó és odaadó szülők.

Thaiföldön és egész Ázsiában szerencsére egyre népszerűbb az olyan parkok létesítése, ahol a turisták részt vesznek az elefántok gondozásában és etetésében ahelyett, hogy lovagolnának rajtuk, vagy mutatványokat várnának el tőlük. Az egyik ilyen népszerű hely az  Elephant Nature Park,  ahol Lek is gondozza mentett elefántjait.

Ha Ázsiába mész nyaralni, keress egy hasonló parkot és ott látogasd meg az elefántokat, a kegyetlen és kizsákmányoló turistacsalogató produkciók helyett.

 

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: elephantnaturepark.org, onegreenplanet

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...