Saját KB bal
Saját KB jobb

Felgyújtotta a kutyáját, 5 év börtönre ítélték

Újabb szörnyűségről kell beszámolnunk, mert úgy tűnik, sok ember még mindig nem tanulta meg tiszteletben tartani, hogy a kutya hozzánk hasonlóan érző élőlény. A thesun.co.uk cikkéből kiderül, Virginiában belehalt sérüléseibe egy kerítéshez láncolt és brutálisan megkínzott kutya.

Egy 20 éves virginiai férfi a Abner Clay Parkban felgyújtotta családja kutyáját, mert állítólag a Tommie nevű eb megharapta kiskorú gyermekét. A körülmények egyelőre nem tisztázottak, hogyan történt a dolog, és a gyerek komolyan megsérült-e. Abból a szempontból viszont, amit a férfi a megtorlás érdekében tett, szinte lényegtelen is az előzményeket és körülményeket firtatni, hiszen erre nincs mentség: egy élő, lélegző, hűséges állatottal szembeni kínzásról és szándékos fájdalomokozásról beszélünk!

A szerencsétlen állatot először tűzveszélyes folyadékkal locsolta le, majd kíméletlenül lángra lobbantotta. A kutya csak a tűzoltókat értesítő járókelőknek köszönhette, hogy a kínzás véget ért, akkorra viszont már Tommie testének 40% égési sérülést szenvedett. Rögtön állatkórházba szállították, ahol minden szükséges kezelést megkapott. 5 nappal később viszont feladta a szervezete, elpusztult.

A helyiek felháborodtak, és több mint 25000 dollárnyi adomány folyt be arra, hogy felkutassák az elkövetőt. A férfit végül térfigyelő kamerák felvételei alapján tudták azonosítani, és májusban állították elő, amikor beismerő vallomást tett, és sajnálatát fejezte ki a történtekkel kapcsolatban. A kiszabható maximális büntetést kapta, azaz 5 év szabadságvesztésre ítélték, és örökre eltiltották az állattartástól.

 

Forrás: thesun.co.uk

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...