Saját KB bal
Saját KB jobb
facebook.com/knoxsheriff

8 év után került elő a kutya, chipjének köszönhetően

A technológiának és pár kedves embernek köszönhetően 8 év után talált újra egymásra kutya és gazdi.

Tennesseben történt az eset vasárnap, a nem mindennapi történetről pedig maga a sheriff számolt be Facebook oldalán. Oreo, a szibériai husky 8 éve veszett el és gazdája, Melissa Dove hiába kereste éveken keresztül.

Vasárnap bizonyára élete egyik legnagyobb meglepetésében volt része, amikor a helyi rendőrségtől telefonhívást kapott, hogy megtalálták kutyáját, Oreot. 

A kutyát még 2011-ben lopták el Melissa kertjéből, alig 1 éves korában. Mindent megtettek, hogy megtalálják Oreo-t, de a hónapokig tartó kutatás nem vezetett eredményre.  Melissa már teljesen feladta a reményt, hiszen biztos volt benne, Oreo nem fog előkerülni.

Aztán vasárnap megcsörrent a telefonja és a rendőrök elmondták neki, hogy Oreo az út szélén bandukolt 1 órányira eredeti lakóhelyétől. Járókelők fogták meg és vitték be a legközelebbi állatorvoshoz, ahol a chip leolvasása után egyből kiderült, hogy egy 8 éve ellopott kutyát sikerült megtalálniuk. 

A microchip elhelyezése ma már hazánkban is kötelező, de nagyon fontos kiemelni, hogy csak akkor ér valamit a chip, ha azt az állatorvos lelkiismeretesen regisztrálja, és amennyiben változás történik az adatokban (pl. telefonszám), akkor a gazdi jelzi az állatorvos felé, hogy korrigálja azt az adatbázisban.

Hozzárendelt adatok nélkül a microchip szinte semmit nem ér.

Itt tudod ellenőrizni, hogy az állatorvos kutyád microchip-jet megfelelően regisztrálta -e a petvetdata rendszerben.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: facebook.com/knoxsheriff

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...