Orrlenyomat alapján azonosít ebeket egy kínai applikáció

A Megvii néven futó, mesterséges intelligenciára épülő vállalkozás orrlenyomat alapján azonosít elveszett kutyákat – írja a www.theverge.com.

Az eredetileg a kínai kormány számára készített programot emberekre fejlesztették ugyan, a cég most a kutyás társadalom felé nyit egy új ötlettel. Ahogyan az emberek egyedi ujjlenyomattal rendelkeznek, úgy a kutyák esetében is van valami, ami használható azonosításra, méghozzá az orrlenyomat!

A gazdik regisztrálhatják kedvenceiket a kamera segítségével, így ha a négylábúnak bármikor nyoma veszne, könnyebben a nyomára bukkannak. A kutya orráról több irányból fotót kell készíteni, amit az alkalmazás kielemez, és állítólag 95%-os pontossággal képes megállapítani, ha a jövőben egyezést észlel. Azt mondják, az applikáció segítségével eddig kb. 15.000 gazdihoz jutott vissza elveszett kutyája.

Egy ugyancsak eltűnt háziállatok felkutatására használt Finding Rover nevű alkalmazást évek óta használnak az Egyesült Államokban, a Megvii fejlesztői viszont állítják, az övék többet tud. Céljuk, hogy az app segítségével a nem megfelelő állattartási szokásokat is feltérképezzék, beleértve azt, ha a gazdi nem szedi össze a kutyagumit, vagy póráz nélkül sétáltatja a kutyáját.

Forrás: www.theverge.com

Képek: Unsplash

Szerencsi Évi
(kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...