Saját KB bal
Saját KB jobb

Így szépítették meg egy beteg vizsla utolsó napjait

Kétlábúi nem akarták, hogy a 14 éves német vizsla szörnyű fájdalmak között élje az életét, ezért a Wilson nevű kutyus elaltatása mellett döntöttek. A foxnews.com cikkben számolt be róla, hogyan tették felejthetetlenné a gyógyíthatatlan húgyhólyag- és gyomorrákban szenvedő eb utolsó napjait.

A pensacolai Stephen Rampersad már azelőtt Wilson gazdája volt, hogy megismerte volna a feleségét, és kérdés sem férhetett ahhoz, hogy a kutya a gyerekekkel kiegészülő család szerves része marad. Amikor megtudták, hogy gyógyíthatatlan betegsége elviselhetetlen fájdalmakat okoz, nehéz döntést kellett meghozniuk.

Arról viszont szó sem lehetett, hogy Wilsont az őt megillető búcsúzás nélkül engedjék az örök vadászmezőkre, ezért a család programot szervezett neki az altatás előtti napokban. Szeretett kutyájukkal egy teljes hétvégét töltöttek együtt, amelyben minden a kis betegről szólt. Elvitték a kikötőbe, ahol kedvére játszhatott egy hajón, és fájdalomcsillapítókkal ugyan, de úszkálhatott is egy kicsit. Ezután autós kirándulásra indultak, és igyekeztek minden percét kihasználni a közös időnek.

Másnap a tűzoltóként dolgozó Stephen magával vitte őt a munkahelyére, amit Wilson szintén nagyon élvezett. Mielőtt az állatorvosi rendelő felé vették volna az irányt, beültek egy vízparti étterembe, és a gazdi rendelt valamit, amiről tudta, kutyája régóta áhítozott rá: hamburgert sült krumplival. A desszert vaníliás fagyi előtt még egy adag sült szalonnát is felszolgáltak neki.

Wilson szerető gazdája karjaiban altatták el aznap, annak tudatában, hogy mindent megtettek azért, hogy az utolsó napok, órák a legszebben teljenek.

 

Forrás: foxnews.com
Kép: Stephen Rampersad

Szerencsi Évi
(Kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...