Saját KB bal
Saját KB jobb
Photo by Priscilla Du Preez 🇨🇦 on Unsplash

Új-Zélandon egy nő börtönbüntetést kapott, mert halálra etette a kutyáját

Egy aucklandi nőt két hónap börtönbüntetésre és mintegy 300 ezer forintos pénzbírságra ítéltek állatkínzás miatt, mert túletette a kutyáját. 

Az NZ Herald beszámolója szerint az asszony otthonában tartott házkutatás során több nagyon rossz egészségi állapotban lévő kutyát találtak, akiket az SPCA nevű állatvédő szervezetnél helyeztek el.

Az eset 2021 októberében történt, amikor a rendőrség egy bejelentés után átkutatta a nő aucklandi otthonát. A helyszínen talált kutyák közül egyikük  már olyan súlyosan elhízott volt, hogy nem sikerült megmenteni az életét. Nuggi 53,7 kilogrammra hízott, ami rendkívüli nehézségeket okozott számára a mozgásban és a légzésben. A kutya pár méter megtétele után már levegő után kapkodott és le kellett feküdnie. Nem bírta a melegebb időjárást, állandóan fáradt volt, és nehezen lélegzett.

A kutyát az SPCA gondozásában két hónapon keresztül próbálták lefogyasztani és kezelni. Ez idő alatt testsúlyának 16 százalékát sikerült leadnia, de sajnos egy belső vérzés következtében elpusztult. A boncolás során kiderült, hogy Nuggi nemcsak az elhízással küzdött, hanem súlyos májbetegségben és Cushing-szindrómában is szenvedett. Todd Westwood, az SPCA vezérigazgatója, az eset kapcsán elmondta, hogy inkább alultáplált állatokkal szoktak találkozni, Nuggi állapota ezért is volt példátlan.

„Naponta találkozunk olyan állatokkal, amelyek éheznek vagy alultápláltak, de ugyanilyen szívszaggató látni egy tehetetlen állatot, aki súlyosan túltáplált” – mondta Westwood. „Nuggi volt az egyik legelhízottabb állat, akivel valaha találkoztunk.”

Az ügy nyomán az aucklandi nőre nemcsak börtönbüntetést és pénzbírságot szabtak ki, hanem tizenkét hónapra eltiltották az állattartástól is. A bíróság indoklása szerint az állat gazdájának súlyos gondatlansága okozta Nuggi szenvedéseit és halálát.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: NZ Herald

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...