Saját KB bal
Saját KB jobb
Photo by Awais Jamil on Unsplash

Gyerekek veszik videóra, ahogy csúzlival ölnek vadállatokat

Újabb veszélyes és beteges trend ütötte fel a fejét az Egyesült Királyságban. Általános iskolás gyerekek csúzlival pusztítanak el vadállatokat, videóra veszik és megosztják egymással.

Az Egyesült Királyságban egyre nagyobb visszhangot kap az a legújabb halálos és beteges trend, ami viharos sebességgel kezdett el terjedni a fiatalok körében. Fiatal tinédzserek és gyerekek csúzlival vesznek célba és lőnek le kisebb, nagyobb vadállatokat. A szörnyű felvételeket pedig különböző, a témára létrejött WhatsApp csoportokban osztják meg.  Az elkövetők között nem ritka a 10-11 éves, általános iskolás gyermek sem.

Az eddig feltárt adatok szerint mintegy 500 fiatal 11 csoportban osztottak meg fotókat és videókat sebesült és halott állatokról, amelyeket kézi katapult, azaz csúzli segítségével öltek meg. Hattyúk, szarvasok, galambok, rókák, mókusok, fácánok, nyulak, ludak és kacsák is szerepelnek a felkavaró támadások során lefotózott és lefilmezett vadállatok között. Az egyik sokkoló videón egy fiatal őzgida fekszik a földön rángatózva, miután egy gyerek lelőtte. A fiatal ezután a földön fekvő őzt rugdossa, miközben a kézi fegyverrel hadonászik, hogy a nézők is jól lássák azt. Egy másik szívszorító videón két tinédzser dicsekszik azzal, hogy lelőtt egy rókát, és vidáman hencegnek a kamerának.

A jelentések szerint már több mint 350 képet és videót osztottak meg a sérült és megölt állatokról a csoportok. Egy hattyúmenhely állítása szerint 20 olyan madár van a gondozásukban jelenleg is, amelyek professzionális vadász csúzlikkal sebesítettek meg. A röntgenfelvételeken törött csontok, valamint a csúzlikban használt golyók becsapódásai láthatóak. A helyzetet nehezíti, hogy az érvényben lévő ide vonatkozó jogszabály nem sorolja a csúzlit azok közé a fegyverek közé, melyet nem lehet állatok megölésére használni. Az eset miatt a WhatsApp is vizsgálatot indított, a tudomására jutó csoportokat eltávolítják, mivel az ilyen tartalmak ellenkeznek a felhasználási feltételekkel.

Bohata Kristzina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: DailyMail, Focusingonwildlife

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...