Saját KB bal
Saját KB jobb
police.hu

[VIDEO] Őrizetbe vették az állatkínzás gyanúsítottját

A rendőrség a bejelentést követően a helyszínen őrizetbe vette a gyanúsítottat.

Állatkínzásról érkezett bejelentés a rendőrséghez 2024. január 11-én. Az eset egy Tapolca környéki kistelepülésen történt. A ház udvarán a család rendkívül rossz körülmények között tartotta kutyáit. Az egyik kutya folyamatosan láncra volt kötve, mely már önmagában tilos. Emellett nem biztosították számára a megfelelő táplálást, melynek következtében kórosan lesoványodott. Az extrém éjszakai hidegekben pedig nem gondoskodtak arról, hogy megfelelő hőmérsékletű, fedett helye legyen a kutyának. Sajnos az ő számára már későn érkezett a segítség, nem élte túl a megpróbáltatásokat.

A másik alultáplált kutyát még sikerült élve kimenekíteni, de a megfelelő élelem hiánya miatt ő is rendkívül sovány állapotban került a helyi állatmentők gondozásába. Nemcsak élelme nem volt, de az ivóvize is be volt fagyva, így megfelelő mennyiségű folyadékhoz sem jutott.

A 36 éves férfit és a 33 éves feleségét az otthonukban fogták el a rendőrök, majd előállították őket a Tapolcai Rendőrkapitányságra. A nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki őket. A férfit a kihallgatást követően őrizetbe vették.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: police.hu

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...