Saját KB bal
Saját KB jobb
Photo by Madeline Bowen on Unsplash

500 millió forintos támogatás az állatvédő szervezeteknek

2024-ben 500 millió forintos állami támogatás segíti majd a civil állatvédők munkáját.

A tervezett támogatás keretösszegét Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos jelentette be közösségi oldalán. Az összeget pályázati rendszerben állatvédelemmel foglalkozó civil szervezetek kapják munkájuk támogatásához.

Januárban jelenik meg a pályázati kiírás

A kormánybiztos hangsúlyozta, hogy a civil szervezetek fontos alappillérei az állatvédelemnek. Ezért a kormány fontosnak tartja a munkájuk támogatását, melyet pályázati úton elnyerhető anyagi támogatással biztosít. A tavalyi évben meghirdetett pályázaton összesen 187 civil szervezetet tudtak támogatni. A pályázók akkor 500 ezer és 10 millió forint közötti összegekre nyújthatták be kérelmüket.

Az anyagi támogatást a legtöbb esetben ivartalanítási akciókra, működési költségek fedezésére és sok esetben a menhelyi férőhelyek bővítésére használták fel.  A pályázat zárása után felmérés készült, melyben a civil szervezetek véleményét kérték ki a támogatás folyamatáról. Legtöbben az adminisztrációs terheket csökkentését és a pályázható célok bővítését jelölték meg lehetséges módosításoknak.

A teljes bejelentést itt nézheted meg:

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: Facebook/Ovádi Péter 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...