Saját KB bal
Saját KB jobb
Photo by Lauren Kay on Unsplash

Meghalt a pozsonyi Hacsikó, aki 13 évig várta vissza gazdáit

Apolló, a pozsonyi kutya 13 évig várta, hogy befogadói visszatérjenek hozzá.

Apolló története bár hasonlít a tokiói Hacsikó kutyáéra, sokkal szomorúbb annál. A kistermetű, bozontos keverék kutya Pozsonyban a hűség legendás jelképévé vált. Hacsikó halott gazdáját várta évekig ugyanazon a helyen, Apollót azonban sorsára hagyták megtalálói, ő pedig 13 éven keresztül várta őket vissza. A gazdátlan kutyának már az élete is nehezen indult, kölyökként mentették ki a Dunából.

Farönkre kapaszkodva találtak rá

Apollót a pozsonyi téli kikötőben mentették ki a Dunából 2003-ban, egy árral úszó farönkre kapaszkodva küzdött az életéért. Ekkor már javában épült Pozsony legújabb hídja, az Apolló, a kutya innen kapta a nevét. A kikötőben dolgozó és ideiglenesen ott élő munkások fogadták be a kutyát. Kapott egy kutyaházat, etették és gondozták. Mindenki kutyája azonban senki kutyája. A híd befejezése előtt megszüntették a kikötőben lévő raktárakat és a munkások szállásait. Apolló gondozói tovább álltak, a kutyát pedig sorsára hagyták. Apolló minden nap kereste gazdáit az elkészült híd környékén, de nem talált rájuk. Minden nap visszatért házához, amit a munkások építettek neki és ott várta befogadói visszatérését.

Soha nem fogadta örökbe senki

A magányos kóbor kutyát taxisofőrök vették pártfogásukba, rendszeresen etették, de senki nem fogadta be. Apolló továbbra is, 13 éven át minden nap visszajárt oda, ahol befogadták, egy idő után a média is felfigyelt rá, így egyre híresebbé vált. 2017-ben a Szlovákiai Állatvédők Egyesülete vette gondozásába, az akkor már idős, beteg állatot. Egy daganat eltávolító műtéten is átesett, majd Trencsénbe került egy idős állatok gondozására specializálódott menhelyre. Élete itt ért véget néhány héttel ezelőtt, 20 éves korában.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: ma7.sk

(A borítókép illusztráció)

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...