Saját KB bal
Saját KB jobb
Photo by Sam Carter on Unsplash

Parlamenti csoportot hoztak létre az állatvédelemért

Állatvédelemmel foglalkozó parlamenti csoport jött létre, tizenhat alapító képviselővel.

Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos hétfőn tájékoztatta az MTI-t, hogy „Közös ügyünk az állatvédelem” elnevezéssel parlamenti csoportot hoztak létre. Ovádi Péter közleményében emlékeztetett: a 2021 végén előterjesztett, „Az állatok védelme érdekében szükséges egyes büntetőjogi tárgyú törvények módosításáról” szóló törvényjavaslatot az Országgyűlés egyhangúlag fogadta el.

Szorosabb együttműködést tesz lehetővé

A kormánybiztos szerint az állatvédelemben eddig elért eredmények szükségessé teszik, hogy szorosabbra fűzzék az együttműködést az országgyűlési képviselőkkel. Ez az összefogás támogatja a naprakész információk zökkenőmentes és folyamatos cseréjét, az egyes választókerületek sajátos problémáinak feltárását, az erre vonatkozó javaslatok feldolgozását. A csoport munkája várhatóan erősíti és ösztönzi majd az állatvédelemmel kapcsolatos jogalkotási tevékenységet is.

A parlamenti csoport tizenhat alapító képviselővel jött létre. Az alapító tagok közös célja, hogy az állatok védelmét szolgáló tevékenységet az Országgyűlés tagjai még hatékonyabban legyenek képesek ellátni. Társadalmilag elfogadott és tudományosan megalapozott intézkedéseket szeretnének előkészíteni az állatok védelméért. Az állatvédelmi tevékenységet szolgáló országos kampányok és projektek kidolgozását és lebonyolítását is tervezik.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: MTI 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...