Saját KB bal
Saját KB jobb

Flossie, a világ legidősebb macskája igazi aranyéletet él

Tavaly novemberben került hivatalosan is a Guinness rekorderek közé Flossie, a világ legidősebb macskája. Az akkor 26 éves cica hamarosan a 28-ik életévébe lép, de gazdája szerint még mindig nagyon élvezi az életet.

Flossie egy liverpooli kórház közelében látta meg a napvilágot 1995 decemberében. Testvéréhez hasonlóan őt is a kórház egyik dolgozója fogadta be, aki tíz év múlva bekövetkezett haláláig viselte gondját. Ezután a hölgy nővére vette magához a cicát, aki 14 év múlva sajnos szintén meghalt. Az ekkor 24 éves Flossie-ról az örökösök nem tudtak gondoskodni, ezért került a Cat Protection állatvédő szervezethez. A szervezet képviselője elmondta, hogy az örökösök nem könnyen hozták meg a döntést, de a macska érdeke is azt kívánta, hogy 24 évesen új gazdit keressenek neki.

Bár az idős állatoknak nem túl fényesek a kilátásaik a menhelyeken, Flossie-ra rámosolygott a szerencse, méghozzá Vicki Green személyében. A fiatal nő már korábban is gondoskodott idős macskákról, köztük egy 21 éves matuzsálemről is. Ezért a Cat Protection úgy látta, hogy megfelelő életkörülményeket fog tudni biztosítani Flossie számára is.

„Tudtam, hogy különleges cicával fogom megosztani az életemet, de nem gondoltam, hogy egyenesen egy Guinness rekorderrel. – nyilatkozta Green – „Flossie egy rendkívül kedves macska, kedves és játékos, főleg a korához képest.”

Green szerint az otthona a macskához tartozik, aki olyan határozottsággal uralja birodalmát, ahogy csak egy bársonytalpú királynő tudja. És, természetesen, egy ágyban alszik gazdájával, aki ezt egyáltalán nem bánja.

Flossie elődje, a korábbi rekorder cica, Creme Puff 38 évet és 3 napot élt.


Szalay Adél / Kutyabarát.hu
Forrás: https://www.guinnessworldrecords.com/news/2022/11/worlds-oldest-cat-confirmed-at-almost-27-years-old-726391; Kép: Photo by Sam Lion: https://www.pexels.com/photo/crop-unrecognizable-woman-caressing-and-embracing-cat-6001383/

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...