Saját KB bal
Saját KB jobb
Photo by Pablo Heimplatz on Unsplash

Lőtt sebekkel találtak egy delfint Horvátországban

Lőtt sebekkel találtak egy elpusztult delfint a közép-dalmáciai Solta-sziget partjainál - közölte a horvát közszolgálati televízió pénteken.

A Solta-sziget partjainál egy elpusztult delfint találtak a hatóságok. Miután kiemelték a tetemet a vízből, megvizsgálták és döbbenten fedezték fel, hogy az állaton lőtt sebek vannak. Valaki minden bizonnyal többször rálőtt az állatra. Azt még nem lehet tudni, hogy a lőtt sebek okozták-e a delfin halálát.  Előfordulhat ugyanis az is, hogy a már halott állatra adott le valaki több lövést.

A gazdasági minisztérium közleménye szerint a tengeri emlős tetemét vizsgálatnak vetik alá. A boncolását az Igazságügyi és Közigazgatási Állatorvosi Intézet végzi. Amennyiben kiderül, hogy az állat a lőtt sebek miatt pusztult el, az illetékes hatóságok nyomozást indítanak az ügyben.

Magas pénzbírság szabható ki

A közönséges delfin szigorúan védett állat. Az egyik legelterjedtebb faj az Adriai-tengerben. Rendkívül fürge és gyors úszó, sebessége elérheti az óránként 45 kilométert is. Barátságos, társaságkedvelő állat, a kisebb testű delfinek csoportjába tartozik.  Általában legfeljebb 230 centiméterre nő meg és átlagban 30 évet él. Megölésükért 26 ezer euró pénzbírság is kiszabható.

Veszélyes teknősök az Adrián?

A hónap elején a horvát sajtó arról számolt be, hogy a Ciovo-sziget közelében fürdőzőkre támadt egy teknős. Azóta kiderült, hogy egy álcserepesteknősről volt szó, amely nagy számban él az Adriai-tengerben.  Egyáltalán nem számít veszélyes állatnak, csak akkor támad, ha veszélyben érzi magát.  A hír azonban gyorsan terjedt. Valószínűleg ennek hatására később megjelent egy videofelvétel az interneten arról, hogy az említett helyszín közelében két férfi megkínoz egy teknőst a tengerben, miközben az teljes erejéből menekülni próbál. A spliti rendőrség egy dalmát portálnak megerősítette, hogy vizsgálatot indítottak a kegyetlen fürdőzők felkutatására.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: MTI

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...