Saját KB bal
Saját KB jobb
Photo by Sasha Sashina on Unsplash

Egész éjjel zuhogott az eső a menhely elé láncolt kutyára

A nagy testű kutyát lánccal kötötték ki az ASKA menhely elé csütörtök késő este, a menhely dolgozói csak reggel találtak rá.

Dühös, elkeseredett és szomorú posztban adták hírül a székesfehérvári ASKA Alapítvány munkatársai, hogy péntek reggel egy nagytestű kutyát találtak kikötve a menhely bejárata előtt.

Betonoszlophoz láncolták, egész éjszaka zuhogott rá az eső

A kutyát valószínűleg augusztus 3-án éjszaka, vagy késő este kötözték lánccal egy menhely előtti betonoszlophoz. A menhely dolgozói reggel találtak rá a kutyára, akit egykori tulajdonosa a zuhogó esőben hagyott magára egész éjszaka. A kutya bőrig ázva, érthetően sokkos állapotban a poszt szövege szerint valószínűleg agresszíven viselkedett. A fotók pedig arról árulkodnak, hogy a menhely dolgozói sem tudták megközelíteni könnyedén. Amennyiben a kutya ki tudta volna szabadítani magát a láncból, elképzelhető hogy veszélyes is lehetett volna emberre.

A kutya elhagyása bűncselekmény

A Btk. 244. § értelmében bűncselekményt követ el és 2 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő az, aki a gerinces állatot, (így a kutyát is) indokolatlanul oly módon bántalmaz, vagy olyan indokolatlan bánásmódot alkalmaz, amely alkalmas arra, hogy annak maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását okozza, illetve aki gerinces állatát, veszélyes állatát elűzi, elhagyja vagy kiteszi. Egy kutya elhagyása, elűzése tehát bűncselekménynek számít, függetlenül attól, hogy valaki egy menhely elé köti ki a kutyáját. Az ASKA Alapítvány munkatársai a lakosság segítségét kérik, hogy megtalálhassák az elkövetőt.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: Facebook/ASKA

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...