Saját KB bal
Saját KB jobb
unsplash

Megérkeztek Afrikába az Ukrajnából mentett oroszlánok

A háború kitörése után pár hónappal találtak rá azokra az éhező oroszlánokra és tigrisekre egy állatkertben, akik most megérkeztek új és vélhetően végleges otthonukba, Afrikába.

Amikor 2022-ben egy ukrán állatkertben rátaláltak a vadállatokra, mindegyikük csont és bőr volt. Akkor már a lakosság nagy része elhagyta a városokat és a településeket. Az állatvédő és állatmentő szervezetek külföldi segítséggel próbáltak segíteni a hátrahagyott vadállatokon és haszonállatokon. Sajnos a segítség gyakran már későn, vagy egyáltalán nem érkezett meg. Egy háborús övezetből vadállatokat menteni és eljuttatni őket Afrikába bizony nem egyszerű feladat és kimondottan veszélyes is lehet.

A Warriors of Wildlife nevű szervezetnek azonban sikerült kijuttatni az oroszlánokat és a tigriseket Mikolajev-ből, ahol az élelmiszer tartalékok már igencsak fogytán voltak.

Új élet Dél-Afrikában

Az Ukrajnából kimentett vadállatok a napokban végre elindultak új otthonuk felé Afrikába. Számos szervezet összefogására volt szükség ahhoz, hogy az állatokat egy több mint 85 órás utazásra előkészítsék és az utazást lebonyolítsák. A dél-afrikai vadrezervátumban, Simbongaba-n is számos előkészületet kell megtenni az állatok fogadására. Az út megterhelő volt mind az állatok, mind a szállítók számára. Sajnos útközben nem lehet a vadállatokat kicsit megmozgatni, kiengedni a ketrecükből. Ezek az állatok 85 órán keresztül utaztak szállító ketrecekben és sajnos senki nem tudta megmondani, hogyan fognak reagálni a hosszú útra.

A megérkezésük után az állatokat napokig elkülönítve tartották és megfigyelték az állapotukat. Mindegyikük kiváló egészségnek örvend és bár az utazás fárasztó volt számukra, nem viselte meg őket különösebben.

Hét nagymacska kapott új életet

A mentőakció során összesen hét nagymacskát vittek Ukrajnából Dél-Afrikába. Hat oroszlánt és egy tigrist. A oroszlánok Herkules, Khaya, Akera, Mir, Symba és Cher névre hallgatnak, a tigrist pedig Gina-nak hívják. Az oroszlánok közül Symba a legidősebb, 10 éves. Gina, a tigris 9 éves. Mindegyikük nagy, kellemes kifutóba költözött, készen arra, hogy új életet kezdjenek. A vadrezervátum területén a turisták megnézhetik az állatokat, de túlságosan közel nem mehetnek hozzájuk.

Közel 40 oroszlánt mentettek meg eddig Ukrajnából

Az ukrajnai háború kitörése óta a Warriors of Wildlife 37 oroszlánt mentett meg és telepített át Ukrajnából Afrikába. Egy 2022 májusában végrehajtott küldetés során a Warriors of Wildlife a Breaking the Chains állatmentő csoporttal együtt kilenc oroszlánt mentett ki egy odesszai állatkertből. Az állatokat az éhhalál fenyegette. Két felnőtt hímet, öt nőstény oroszlánt, valamint két kölyköt a romániai Marosvásárhelyen lévő ideiglenes otthonba helyeztek el. Az állatokat ezután vagy a Simbonga vadrezervátumba szállították tovább, vagy egy amerikai vadmenhelyre.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: dailymail 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...