Saját KB bal
Saját KB jobb
Photo by Edvin Johansson on Unsplash

Rendőrlóra támadt egy kutya Londonban

Egy londoni parkban súlyos kutyatámadás ért egy rendőrlovat. A ló több sérülést is szenvedett, a kutyát nem tudta leállítani a gazdája.

Egy kelet-londoni parkban történt az incidens március 22-én. A parkban lovas rendőrök teljesítettek szolgálatot, amikor egy szabadon engedett kutya rátámadt az egyik rendőrlóra. Az amerikai bully-t gazdája póráz nélkül sétáltatta. Szemtanúk arról számoltak be, hogy a kutyán már messziről látszott, hogy támadni fogja a lovakat. Gazdája azonban semmit nem tett, a kutya pedig támadásba lendült.

Elkapta az Ubane nevű ló lábát és nagyjából 5 percen keresztül folyamatosan harapta, tépte. A rendőrök többször kérték a gazdát, hogy állítsa le a kutyáját, hívja vissza. A gazdi azonban képtelen volt visszahívni a kutyát és nem tudott véget vetni a támadásnak. Több járókelő is a segítségükre sietett, így tudták a borzasztóan sok időnek tűnő 5 perc után leszedni a kutyát a lóról. Az incidensről videó is készült, a felvétel azonban igen felkavaró.

A gazda szerint a kutyája nagyon barátságos és soha nem történt még hasonló eset vele. Sőt, a rendőröket és a lovakat hibáztatta. Szerinte a kutyát megfélemlítették a lovak, ezért támadt. A Coco nevű kutyát a rendőrség lefoglalta. A ló sérüléseit ellátták, a rendőrség közlése szerint már sokkal jobban van. Szépen gyógyul és hamarosan visszatérhet a szolgálatba.

Póráz nélkül – nem behívható kutya

A kutyák póráz nélküli sétáltatása számos alkalommal felborzolja hazánkban is a kedélyeket. Bár közterületen kötelező a póráz a kutyákon, a gazdik sokszor elengedik őket a parkokban, zöld területeken. Mivel viszonylag kevés és szűkös kutyafuttató áll rendelkezésre a városban, kutya pedig egyre több van, bizony gondot okozhat a kutyák megfelelő lefárasztása pórázon.  Bárhol is engedjük el kutyánkat a pórázról, csak akkor tehetjük ezt biztonságosan, ha behívható. Egy bizonytalanul behívható kutya nemcsak saját magát, hanem másokat is veszélybe sodorhat.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: dogingtonpost, TheSun

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...