Saját KB bal
Saját KB jobb
facebook.com/SJSheriff

12 év után találtak meg egy régóta halottnak hitt kutyát

Egy halottnak hitt és halottnak is nyilvánított kutyát találtak meg 12 évvel eltűnése után az Egyesült Államokban.

Zoey története egy újabb microchip sikersztori, hiszen a transzponder nélkül valószínűleg soha nem került volna vissza a gazdájához. A Magyarországon 4 hónapos kortól kötelező egyedi azonosító transzponder, vagyis microchip rengeteg kutyának segített már hazatalálni. Hónapok, sőt akár évek után is nagyobb eséllyel történhet meg a csoda, ha a kutyát a chip segítségével azonosítani tudják.

Minden gazdi rémálma

A gazdik egyik legnagyobb félelme, hogy kutyájuk elszökik, elveszik. Ilyenkor az ember úgy érzi, hogy teljesen tehetetlen. Egy kutya pedig elképesztő távolságokat képes megtenni, főleg ha riadt és fél. Ha egy kutyát hetek, vagy akár hónapok után sem találnak, már nagyon kevés esély van rá, hogy élve előkerül. Zoey 2010-ben tűnt el gazdái vidéki birtokáról. Mindössze fél éves volt, amikor máig tisztázatlan körülmények között nyoma veszett. Gazdái egyik nap arra mentek haza, hogy Zoey nincs a birtokon, nyomtalanul eltűnt. A keresést évekig nem adták fel, az állatnyilvántartó rendszer azonban 5 év után, 2015-ben elveszett státuszból halott státuszba sorolta a kutyát.

12 év már nem pótolható

Zoey-t egy vidéki birtokon álló autóban találták meg, állatvédők értesítették a rendőrséget az elhagyott, rossz állapotban lévő kutyához. Miután leolvasták a chipjét, kiderült, hogy a kutyát már évek óta halottnak hiszik. Ez egyben azt is jelentette, hogy Zoey chipjét elveszése óta nem olvasta le állatorvos, vagy pedig nem értesítette az igazi gazdáit.  A halottnak hitt kutyához regisztrált telefonszám még mindig élt, gazdája pedig sokkot kapott, amikor a rendőrség közölte: megtalálták a kutyáját, eredeti lakhelyétől alig 100 kilométerre. 12 éve már nem hozható vissza, de Zoey utolsó éveit biztonságban és szeretetben, eredeti gazdái mellett töltheti.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: BBC

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...