Saját KB bal
Saját KB jobb

Európai polgári kezdeményezés a szőrmementes Európáért – írd alá Te is!

„A Szőrmementes Európa európai polgári kezdeményezés felszólítja az EU-t arra, hogy: tiltsa be a szőrmefarmokat és tiltsa ki a szőrmetermékeket az európai piacról”. Ahhoz, hogy a petíció elérje az első mérföldkövet, azaz, hogy az Európai Bizottság reagáljon rá, 1 millió aláírás összegyűjtése szükséges.

„Ez nem pusztán petíció. 1 millió érvényes aláírás esetén az Európai Bizottság köteles reagálni és cselekedni.” – olvasható a polgári kezdeményezés oldalán.

A kezdeményezést cikkünk írásakor már szerencsére több, mint 1 millióan írták alá. Azonban fontos, hogy minél többen álljunk a kezdeményezés mellé, és ezt aláírásunkkal is kifejezzük. Most végre itt az alkalom, hogy mi, egyszerű emberek is tehessünk valamit a szőrmeipar visszaszorítása érdekében.

A polgári kezdeményezést IDE KATTINTVA lehet aláírni.

Ahogy a Kutyabarát.hu-n is többször írtunk róla, a szőrmeipar az egyik legkegyetlenebb „vágóhíd”. Ráadásul észérvekkel nem igazolható, hogy miért lenne a mai világban Európában bárkinek is szüksége szőrme termékekre. A luxus vagy annak látszatának vágya nem igazolhatja azt a szenvedést, amit a szőrmefarmokon élő állatokra ró a kegyetlen, csak a profittal törődő szőrmeipar.

Bár az elmúlt években egyre több világmárka állt a szőrmementes kollekciók mellé, sajnos, még mindig hatalmas piaca van a szőrmének. Táskadíszek, papucsbojtok, szegélyek, és egyéb haszontalan divatkellékek készülnek lenyúzott állatok szőrméjéből. A több állatka bőréből készült bundákról nem is beszélve. Sajnos, a szőrme eredete korántsem olyan csillogó, mint a kész termékek. A szőrméjükért tartott állatok ketrecekbe zárva, összezsúfolva élik rövidke életüket. Legtöbbször pedig még a fájdalommentes halálhoz sincs joguk.

A szőrmeipar halálos és kegyetlen ágazat. Ezért fontos lenne, hogy mielőbb betiltsák a szőrmefarmokat és a szőrmetermékek kereskedelmét is.


Forrás: https://www.eurogroupforanimals.org/hu/szormementes-europa; Fotó: Brett Sayles: https://www.pexels.com/hu-hu/foto/allat-szemek-szorme-allatkert-977958/;

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...