Saját KB bal
Saját KB jobb
Photo by Jevgeni Fil on Unsplash

Az állatkert igazgatója állatkerti állatokat tálalt fel a karácsonyi partin

Egy mexikói állatkert igazgatója négy állatot ölt meg és tálalt fel a karácsonyi partin. Az állatok az általa igazgatott állatkert lakói voltak

Egészen horrorisztikus történetről adott hírt a mexikói rendőrség. Egy állatkert korábbi igazgatója állítólag megölt, majd felszolgált négy törpe kecskét az állatkert karácsonyi vacsoráján.

José Rubén Navát január 12-én váltották le a Chilpancingo városban található állatkert igazgatói posztjáról, miután egy szarvas tisztázatlan körülmények között elpusztult. A nyomozás során azonban a szarvas halálának oka mellett más megdöbbentő tényekre is fény derült. Az igazgató számos esetben engedélyezte, sőt elrendelte, hogy az állatkerti állatok közül néhányat eladjanak, elcseréljenek, vagy megegyenek.

Az állatkert területén vágták le őket

Fernando Ruiz Gutierrez, a környezetvédelmi hivatal vadvilágért felelős igazgatója elmondta, hogy az igazgató az állatkert négy hím törpe kecskéjét leölte, megfőzte és felszolgálta a karácsonyi ünnepségen. Azon túl, hogy teljesen törvénytelen és etikátlan a tett, még veszélyes is. Ezek az állatok ugyanis nem voltak alkalmasak emberi fogyasztásra. Az igazgatónak így nemcsak az állatok megöléséért, hanem a munkatársak egészségének veszélyeztetéséért is felelnie kell.

A nyomozás során kiderült, hogy több zebrának is nyoma veszett az állatkertben. Ezeket az igazgató elmondása szerint korábban különböző szerszámokra cserélték. A cseréről azonban semmilyen dokumentumot nem találtak, valamint az eszközöket sem nem tudták bemutatni a rendőröknek. Arra is fény derült, hogy szarvasokat és watusi szarvasmarhákat adtak el magánszemélyeknek az állatkerti állományból. A vadállatok kereskedelme pedig illegális az országban. Súlyosbító körülmény, hogy az állatkerti állományból történt az adásvétel.

Virágzik a vadállatok illegális kereskedelme

Mexikóban szinte mindennapos az illegális vadállat kereskedelem és annak következményei. Szintén a napokban Aguascalientes városban egy illegálisan tartott oroszlán szökött el. Súlyosan megsebesített egy nőt, megtámadott két kutyát és egy macskát. A nőt jelenleg is kórházban ápolják, a láb-, fej- és tüdősérülésekkel. Az oroszlánt azóta sikerült befogni és egy helyi állatkertbe szállítani. A veszélyes állat szintén illegálisan került tulajdonosához, aki nem megfelelő körülmények között tartotta. Ezzel nemcsak az állatot, hanem a környezetében élő embereket is veszélyeztette.

A mexikói környezetvédelmi hatóság adatai szerint 2019 és 2020 között 660 százalékkal nőtt az illegálisan tartott vadállatok lefoglalásának száma.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: Independent

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...