Saját KB bal
Saját KB jobb

Kilenc kutya keres sürgősen befogadót az egyeki gyepmesteri telepen

Segítséget kér Venom, Kevin, Izabella, Szervác, Pongrác, Bonifác, Edward és Teo. Lejárt az a 45 nap, ameddig biztosítva volt az életben maradásuk. Ha nem találnak számukra sürgősen befogadót, akkor sajnos eutanázia vár rájuk – és soha nem tapasztalhatják meg, milyen a boldog, gazdis élet.

Teo

Venom, Kevin, Izabella, Szervác, Pongrác, Bonifác, Edward és Teo esete nem egyedülálló. Ma hazánkban, a befogott kóbor kutyák közül sokakra ez a sors vár. 45 nap. Ennyi esélyük van, hogy régi vagy új gazdájuk jelentkezzen értük. Ezekért a kutyusokért sajnos senki sem jelentkezett. Egyelőre a gyepmesteri telep dolgozóinak köszönhetően még van pár napjuk, hogy várják a csodát.

Itt nézheted meg a sürgősen befogadót kereső kutyákat.

 

Mit tehetsz?

Természetesen, a legszuperebb az lenne, ha valaki éppen ezen kutyák között lelné meg a mindig is áhított szerelem-ebet: a hűséges német juhászt, a gyengéd tekintetű csoki labradoidot vagy a mókás szőrmókot. Egy örökké hálás és hűséges társat, akire mindig számíthat.

De ezeknek a kutyáknak szó szerint az életét mentené meg az is, aki ideiglenesen befogadná, szocializálná őket és segítene nekik a gazdikeresésben.

Kormi

Támogathatod Venom, Kevin, Izabella, Szervác, Pongrác, Bonifác, Edward és Teo gazdisodását azzal is, ha átvállalod az oltási és kötelező mikrochipelési költségeiket, esetleg a fuvarjuk díját. A gyepmesteri telep Facebook oldalán keresztül küldött üzenetben lehet érdeklődni ennek módjáról.

Áttételesen akkor is megmentesz egy gyepmesteri telepen halálra ítélt kutyát, ha menhelyről fogadsz örökbe. Hiszen a menhelyek kapacitása véges, és a legtöbbjük már így is erőn felül leterhelt. Emiatt nem tudják befogadni az összes segítségre, egy új esélyre áhítozó kutyát. Ha örökbe fogadsz egy menhelyi kutyát, egy halálra ítélt kutyát is megmentesz.

Izabella

Nagyon drukkolunk, hogy Venom, Kevin, Izabella, Szervác, Pongrác, Bonifác, Edward és Teo mielőbb befogadót találjanak. Szeretnénk, ha ebben a borús világban nemcsak az emberi természet rossz oldala, hanem a csodálatos összefogás, tenni akarás és segíteni vágyás győzne, és ez a kilenc kutya megmenekülne az altatástól.

Margó…

A gyepmesteri telepekre gyakran olyan kutyák kerülnek, akik még (kötelező!) mikrochippel sem rendelkeznek. Ezek a kutyák lehet, hogy valaha gazdisok voltak, de az is lehet, hogy nem. Az emberi felelőtlenség és gondatlanság miatt történhetett meg, hogy idáig jutottak. A mi felelősségünk lenne segíteni is rajtuk, de ez a mostani felállásban szélmalomharc. Amíg a kóbor, vagy embertelen körülmények között élő kutyák kérdése csak egy „megoldandó probléma”, amire a megoldás az eutanázia, addig nem lesz változás.

A gyepmesteri telepekre kerülő leadott vagy befogott kutyák 45 napig történő „ellátása”, majd az eutanázia költsége helyett talán az ivartalanítást kellene szorgalmazni azokon a helyeken, ahol az embereknek erre sem pénze, sem igénye nincs. Az ivartalanítás az egyetlen mód, amellyel megálljt lehetne parancsolni a kutyák folyamatos utánpótlásának!


Szalay Adél / Kutyabarát.hu
Forrás és képek: Gyepmesteri Telep Egyek; Kép: Photo by Mikhail Nilov: https://www.pexels.com/photo/man-sitting-on-the-floor-while-hugging-a-dog-7474345/
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...