Saját KB bal
Saját KB jobb
pixabay

Büntetőeljárás indult a Szent János kórháznál kilőtt vaddisznók miatt

Egyelőre senki nem tudja, konkrétan ki és miért lőtte ki teljesen szabálytalanul a Szent János kórháznál vízelvezető árokba szorult vaddisznókat.

Szerdán délután több fotó és videó is felkerült a közösségi médiába arról, hogy fényes nappal, járókelők közelében és szemük láttára lőttek ki vaddisznókat és kismalacaikat. A vaddisznó családot már korábban is látták a környéken, akkor semmilyen más hír nem érkezett róluk, csak hogy arra portyáznak.

A villamossínek mellett ragadtak

Később a kismalacok a villamossínek melletti vízelvezető aknába szorultak, szemtanuk szerint nem tudtak onnan kijönni. Szintén szemtanuk szerint a kilövést a villamoson utazók és járókelők szeme láttára végezték, a látvány egyrészt borzalmas volt másrészt roppant veszélyes. Az a hír is szárnyra kapott a közösségi médiában, hogy egy kisfiú, aki egyedül utazott a villamoson, sokkot kapott. Hozzá mentőt kellett hívni.  Az ügy még érdekesebb fordulatot vett azután, hogy kiderült: sem az önkormányzat, sem a rendőrség nem adott engedélyt a kilövésre. Sőt, nem is tudtak róla. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK)most büntetőeljárás keretében vizsgálja az esetet. Az ügyben a területileg illetékes XII. kerületi önkormányzat tett feljelentést.

A rendőrség nem tudott róla

A rendőrség honlapján az alábbi közleményt tette:

A sajtóban megjelent, névtelen forrásra hivatkozó hírek ellenére a Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központja nem adott sem engedélyt, sem utasítást a vaddisznók kilövésére, ilyen jellegű kérés nem is érkezett.

Azt, hogy a lakott területre tévedt vadállatokat szükséges-e kilőni, nem a rendőrség hatásköre eldönteni. Jelen esetben a lövések leadásának körülményei bűncselekmény gyanúját vetették fel, a II. Kerületi Rendőrkapitányság ezért foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt rendelt el nyomozást.

Az önkormányzat szerint ismeretlenek a tettesek

A hegyvidéki önkormányzat is nyilatkozott az ügyben az MTI-nek. Az ő tudomásuk szerint szerdán, a reggeli órákban ismeretlenek a XII. kerületi Szilágyi Erzsébet fasor és a Szent János kórház közötti erdős területen, belterületen több lövéssel kilőttek egy vaddisznót a malacaival együtt. Az állatok kilövéséről az önkormányzatot előzetesen nem értesítették. Az önkormányzat kiemelte, hogy a reggeli órákra, a munkanapra, illetve tanítási napra tekintettel a környéken sok járókelő, köztük sok gyermek tartózkodott. A lövéseket az ő közvetlen közelükben adták le. Az önkormányzat közleménye szerint a fegyverhasználat veszélyeztette a környéken tartózkodók életét és testi épségét.  Ezért  ismeretlen tettes ellen feljelentést tettek.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: MTI, Police.hu

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...