Saját KB bal
Saját KB jobb

Névadót tartottak a vakvezető kölyköknek

Hagyományait követve névadót tartott a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola. A 6 hetes kölykök ezeket a neveket kapták: Zseton, Zsálya, Zenit, Zengő, Zorka.

Calgary öt kölyöknek adott életet idén húsvétkor, két sárga szukának, két fekete és egy sárga kannak. Ők lettek az alapítvány tenyésztői programjában született 11. alom. Közösségi oldalukra sok névötletet küldtek be a követők. Ezek közül sorsolta ki Bóbita kutya a legfiatalabb generáció neveit. A Z-ZS kezdőbetűs alom kölykeit így fogják hívni: Zseton, Zsálya, Zenit, Zengő, Zorka.

A Zseton nevet kapta az elsőszülött fekete kan. Kedves, bújós, imádja, amikor a pocakját simogatják. Erre gyakran sor kerül, olyan selymes a bundája.

Sárga színű szuka kutya született másodiknak. Érzékeny lelkű, barátságos és emberszerető. Úgy fogják hívni, hogy Zsálya.

A fekete kan harmadiknak született, ő a legnagyobb termetű. Erős a csontozata és a szőre rövidebb, mint a testvéreinek.  A Zenit nevet kapta.

A negyedik kiskutya az egyetlen sárga kan az alomban. Nagytermetű, határozott egyéniség, mindig tudja, mit akar. A Zengő nevet kapta.

Az ötödik egy sárga kislány. Nagyon vagány, emberbarát, puszis kiskutya. Finom, selymes szőre van. Úgy fogják hívni, hogy Zorka.

Jelenleg 19 kölyök nevelkedik a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskolában. A most 6 hetes, 3 hónapos és 6 hónapos kölykök mind tenyésztési programjukban születtek.

Az alapítvány képzési munkájának biztos alapot ad a 4 éve kezdett saját tenyésztési program. Magyarországon több vakvezető kutyára van szükség, sokan várakoznak hű társra az alapítványnál. A várólistán átlagosan 40-50 fő van. Jelenleg 12 kutyájuk áll kiképzés alatt, és ha minden a terveik szerint sikerül, akkor 30 kölyök fog megszületni tenyésztési programjukban ebben az évben, akikből 2023-ban vakvezető kutya válhat.

Baráthegyi Vakvezető
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...