Saját KB bal
Saját KB jobb
instagram.com/surovtsev.alexei

Naponta akár 30 kutyát is megment az ukrán valóságshow sztár

Az életét kockáztatva menti a kutyákat Ukrajna egyik legismertebb valóságshow sztárja a legdurvább háborús övezetekben.

Alekszej Szurovtsev ismert és népszerű sztár Ukrajnában. Nemcsak valóságshow hősként, de színészként és sztriptíz tánc bajnokként is számon tartják hazájában. Az ukrajnai Dancing With The Stars táncos televíziós vetélkedőben is részt vett, ahol hatalmas rajongótábort szerzett magának. Úgy tűnik azonban, hogy élete legnagyobb hőstetteit és eredményeit nem a képernyőn, hanem a háború sújtotta Ukrajna utcáin éri el.

Irpiny macskamentője

Alekszej Irpiny városában él és jelenleg óriási erőfeszítéseket tesz azért, hogy a háborús övezetben rekedt háziállatokon segítsen. Rengeteg cicának és kutyának segített már, de minden más rászoruló élőlényt is igyekszik megmenteni. Egyik Instagram videójába például egy csincsillapárt húz ki éppen a romok alól. Gyakran a város legveszélyesebb részeire megy el és naponta akár 20-30 kisállatot gyűjt be, akiknek többségét menekülő gazdik hagytak hátra.

A begyűjtés után megpróbálják megkeresni a kisállat családját, vagy a család ottmaradt ismerőseit, barátait. Alekszej azonban sok állatról saját otthonában gondoskodik, valamint egy állatklinika is fogad be tőle menekült négylábúakat. Egyre többen térnek vissza a városba, így egyre több kisállat kerül vissza a gazdájához. Azonban még mindig nagyon sokan kóborolnak egyedül az utcákon.

Weboldal készül a gazdájukat kereső kutyáknak

Egy összefogás eredményeként elkezdtek készíteni egy weboldalt, ahol a visszatérő gazdik kereshetik majd állataikat. Természetesen számítanak arra, hogy sok kutyáért és macskáért soha nem fog visszatérni a gazdi. Ezeket a kisállatokat örökbe lehet majd fogadni, de addig is gondoskodnak róluk. A háziállatok befogása koránt sem veszélytelen feladat. Alekszej videóiban is láthatóak hajmeresztő kutatások, amikor a háttérben puskaropogás zaja hallatszik, vagy amikor egy égő házba kell bemenni a tehetetlen állatokért.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: Instagram Ilovedogs.com

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...