Saját KB bal
Saját KB jobb
Photo by Giovanni Calia on Unsplash

Újabb mexikói államban tiltották be a bikaviadalokat

Mexikóban újabb államban tiltották be a bikaviadalok rendezését, az állatvédelmi törvény reformjának keretén belül.

Sinaola, Mexikó ötödik állama, ahol betiltották a bikaviadalokat. A PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) adatai szerint évente több ezer bikát ölnek meg a viadalok során. A kegyetlen, brutális és legfőképpen elavult tradíció az embereket hivatott szórakoztatni, de a legtöbb ember már nem kér az efféle szórakozásból.

Egy bikaviadal során többször megszúrják az állatot lándzsákkal és botokkal, haláluk lassú és gyötrelmes. Amennyiben nem sikerül megölni a bikát a porondon, kivonszolják a szenvedő állatot az arénából és levágják.

A bikaviadal állatkínzás

Az állatvédelmi aktivisták évek óta kampányolnak a bikaviadalok teljes betiltásáért, de csak lépésről-lépésre haladnak. Minden alkalom, amikor egy régió, város, állam vagy ország leteszi voksát a viadalok ellen, újabb és újabb mérföldkő a végső célhoz. A mexikói Sinaloa állam az állatvédelmi törvény reformjának keretén belül állatkínzásnak minősítette a bikaviadalokat és betiltotta azok további szervezését és látogatását. A törvény már 2021 januárjában megszületett, de Quirino Ordaz Coppel kormányzó megpróbálta megvétózni, a vétóját azonban most hatályon kívül helyezték.

Hat év börtön

Sinaloa államban mostantól akár hat év börtönt is kaphat az, aki részt vesz a bikaviadalokon. Kis lépés az állatvédőknek, nagy lépés a bikáknak. A viadalok továbbra is legálisak Mexikó 27 államában, Spanyolországban, Franciaországban, Portugáliában, Kolumbiában, Venezuelában, Peruban és Ecuadorban. Azonban az, hogy egy mexikói állam elismeri a bikaviadalok kegyetlenségét és állatkínzásnak minősíti a tradíciót, egy óriási lökés lehet nemzetközi viszonylatban is.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: onegreenplanet

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...