Saját KB bal
Saját KB jobb
Photo by Jessica Weiller on Unsplash

Lelőtték a tigrist, miután megharapott egy ketrecébe benyúló embert

Az eset még december végén történt az Egyesült Államokban, a 8 éves maláj tigrist a seriffhelyettes lőtte le.

A floridai Naples városának állatkertjében mindenki ismerte Eko-t, a nyolc éves maláj tigrist, aki három éve élt az állatkertben.  December végén az állatkert takarítószolgálatának egyik tagja eddig nem teljesen tisztázott okok miatt átnyúlt az őt védő biztonsági kerítésen, mely Eko életébe került.

Fontos szabályt szegett meg

Az eddigi információk szerint a férfi vagy simogatta, vagy etette az állatot, ezek a tevékenységek pedig szigorúan tilosak az állatkertben, a nagymacskáknál pedig kiemelten veszélyes. A takarítószolgálat alkalmazottja, a 26 éves férfi súlyosan megsérült az incidensben. Egyelőre az sem tiszta, hogyan került a férfi a nagymacskák közelébe, hiszen a takarítania kizárólag a közösségi helyiségekben, mosdókban kellett, nem pedig az állatok ketrecei között. Nem sokkal az állatkert zárása után a férfi átmászott azon a kerítésen, mely elválasztotta Eko-t a közönségtől és átdugta a kezét a második, biztonsági kerítésen. Ekkor a tigris megragadta a karját és elkezdte maga felé húzni.

A kiérkező seriffhelyettes tehetetlen volt

A helyi seriff helyettese érkezett először a helyszínre, de Eko ekkor még mindig szorosan fogta a férfit karjánál fogva. Megpróbálták a kerítés rugdosásával rávenni Eko-t arra, hogy eressze el áldozatát, de a tigris nem hátrált. Ekkor a seriffhelyettes lelőtte a tigris, aki a ketrec hátsó részébe menekült. Egy állatkerti orvos pedig nem sokkal később megállapította, hogy a tigris belehalt a lövésbe.

Eko 2019 decembere óta élt az állatkertben, ide a seattle-i Woodland Parkból érkezett. A maláj tigrisekből becslések szerint mindössze 200 felnőtt példány él a vadonban.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: huffpost

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...