Saját KB bal
Saját KB jobb
unsplash

Koronavírusosak lettek az antwerpeni állatkert vízilovai

Az antwerpeni állatkert vízilovai megfertőződtek a koronavírussal, vannak tüneteik is, de szerencsére egyelőre nem komolyak. Folyik az orruk és jelenleg karanténban vannak.  A vízilovak betegségét a BBC adta hírül.

Egyelőre nem tudják, hogyan kapta el a 14 éves Imani és a 41 éves Hermien a fertőzést, hiszen nem kerülnek közvetlen kapcsolatba a látogatókkal. A gondozóknak azt tűnt fel, hogy az állatok orrából sokkal több váladék ürül, mint normál esetben. Ezért első körben azonnal tesztelték az állatokat, és sajnos a gyanú be is igazolódott, mindkét víziló Covid tesztje pozitív lett.  Az állatkertben egyébként is életben voltak már korlátozások, de az eset után ezeket tovább szigorították.  A fokozott korlátozásokat egészen addig fenntartják, amíg a két víziló tesztje negatív lesz.

A gondozók negatívak

Az állatok területék lezárták, csak a gondozóik mehetnek be hozzájuk, hogy  a szükséges ellátást megkapják. Nekik szigorúan maszkot és kesztyűt kell viselniük, cipőiket fertőtleníteni kell. A gondozók közül egyébként mindenki negatív, ők nem fertőződtek meg. Az intézmény állatorvosa úgy tudja, hogy ez az első eset, amikor a vírust ennél a fajnál mutatták ki. A vírus eddig többnyire nagymajmoknál és macskaféléknél jelentkezett.

Kanadában három Coviddal fertőzött szarvast találtak nemrég, mely szintén ritkaságnak számít, sőt az első eset, amit a vadállományban észleltek.  Természetesen nem lehet tudni, hogy valójában mennyi vadállat fertőzött, hiszen őket alig tesztelik.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: MTI

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...