Saját KB bal
Saját KB jobb
unsplash

Új törvényjavaslat Angliában: bűncselekmény lesz a trófeavadászat

Az Egyesült Királyságban új törvényjavaslatot terjesztettek elő, melynek értelmében a trófeavadászat bűncselekmény lehet a jövőben.

Akár hét év börtönre is számíthat a jövőben az a trófeavadász,aki az országba nagyvadak trófeáit tervezi behozni.  A már tulajdonban lévő vadásztrófeákat pedig regisztráltatni kell majd, ennek elmulasztása szintén börtönbüntetést vonhat maga után. Ilyen népszerű trófeák például az oroszlánbőrök, agyarak, agancsok és koponyák.

Kiskapu azért marad

A javaslat szerint korlátozott számú kormányengedéllyel továbbra is importálhatóak lesznek többek között jegesmedvék és rénszarvasok trófeái.  Ezen kívül azonban a veszélyeztetett fajok trófeáinak behozatalát a törvény bűncselekménynek minősítené és az elkövetőket akár hét év börtönbüntetést is kaphatnának.  A törvényjavaslatot előkészítő és benyújtó politikusok szerint ez az egyetlen megoldás, hogy visszaszorítsák a trófeavadászatot.

Hírességek kampányolnak a javaslat mellett

A törvényjavaslat elfogadása mellett több híresség is kiállt. Judi Dench színésznő szerint a kormánynak egyértelműen támogatnia kell ezt a javaslatot, hogy bebizonyítsák, valóban eltökéltek és elkötelezettek abban, hogy az állatok jogait megvédjék. A Downton Abbey sztárja, Peter Egan is több helyen kiemelt a törvényjavaslat fontosságát, szerinte a vadon élő állatok egyszerűen nem várhatnak tovább.

„Minden év, amely eltelik a tilalom nélkül, azt jelenti, hogy több száz állatot ölnek meg pusztán trófeáik  miatt.”

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: focusingonwildlife

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...