Saját KB bal
Saját KB jobb

A segítőkész autósoknak köszönheti életét az ölyv

„Tíz perc leforgása alatt több hívás is érkezett hozzánk, miszerint egy nagytestű ragadozómadár ül az M30-as autópályán, közvetlenül a záróvonal mellett.” – írták közösségi oldalukon a Mályi Madármentő Állomás munkatársai. A segítőkész autósok bejelentésének köszönhetően a madármentők hamar a helyszínre értek.

Ahogy a közösségi oldalukon megosztott videón is látható (a megtekintéshez kattints ide!), az ölyvnek időközben sikerült leevickélni az autópályáról és a forgalmas út melletti árokban várta a segítséget.

A Madármentő Állomás munkatársainak sikerült befogni a madarat és a Hortobágyi Madárkórház Alapítványhoz szállítani. Ahogy a bejegyzésben is írják, az ölyv életét a segítőkész embereknek köszönhetően tudták megmenteni, akik nem mentek el a bajba jutott madár mellett, hanem segítséget hívtak.

Sokszor csak ezen múlik.

Hányszor olvashatunk olyan kutyákról, macskákról, akik napokig kóboroltak, várva a segítséget, mielőtt valaki vette volna a fáradságot. A fenti történetből is látszik, hogy élet és halál között sokszor csak egy telefonhívás a különbség.

Ha bajba jutott állatot látunk, ne habozzunk segítséget hívni! Lehet, hogy éppen mi vagyunk az utolsó esélye az életre. Ne várjunk, hogy valaki majd úgyis segít, hanem legyünk mi az a valaki, aki megteszi.

Sokszor hallunk az emberi felelőtlenségről, kegyetlenségről, nemtörődömségről. Ugyanakkor fontos, hogy tudjuk: a mi kezünkben van a hatalom, és ezt használhatjuk arra is, hogy segítünk. Az állatok nem tudnak segítséget hívni maguknak, ezért nekünk kell ezt megtennünk, de szerencsére van kihez fordulni.

Madárfióka a pácban – Mit tehetsz, ha magányos fiókát találsz?

Ezúton is köszönet illeti azokat a segítőkész autósokat, akik nem fordították el a fejüket és azonnal segítséget hívtak az ölyvnek!


Szalay Adél / Kutyabarát.hu
Forrás: Madármentő Állomás Mályi – Facebook; Hortobágyi Madárpark – Madárkórház Alapítvány – Facebook; Kép: Photo by Vincent M.A. Janssen from Pexels

 

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...