Saját KB bal
Saját KB jobb
Photo by Andre Klimke on Unsplash

Állatmenhelye kimenekítését kéri Kabulból az ex-kommandós

Az egykori tengerészeti parancsnok nem hajlandó elhagyni az országot az általa épített állatmenhely lakói és az ott dolgozók nélkül. Kormánya segítségét kéri a kimenekítéshez.

Miután az Egyesült Államok húsz év után kivonul Afganisztánból, az ország nagy részét szinte azonnal visszafoglalták a tálibok, a jövő pedig egyelőre teljesen bizonytalan mindenki számára.  Rengetegen akarják elhagyni az országot, sokan menekülnek Kabulból is, többek között az az ex-katona is, aki éveken át épített egy állatmenhelyet az afgán fővárosban.

Kommandósból állatmentő

Pen Farthing 2006 novemberében érkezett meg Afganisztánba, Now Zad városába.  Csapatának biztosítani kellett a stabilitást és helyi emberek biztonságát. A királyi tengerészgyalogosok hamar rájöttek, hogy nem csak a helyieknek van szükségük támogatásra, hanem a rengeteg kóbor állatnak is. Pen Farthing még szolgálati ideje alatt magához vett egy kutyát, majd miután leszerelt, az országban maradt és létrehozta a „Nowzad” nevű állatmenhelyet, mely azóta egy több száz férőhelyes menedékké nőtte ki magát.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Nowzad (@nowzadrescue) által megosztott bejegyzés

Kormánya segítségét kéri a meneküléshez

Pen kijelentette, hogy nem jön el Kabulból addig, míg meg nem szervezi az egész menhely kimenekítését. Jelenleg kétszáz állat és a személyzet van veszélyben és várják a segítséget. A teherszállító repülő költségeinek fedezésére már el is kezdtek egy gyűjtést, melyet hírességek támogatnak kampányaikkal. Az elmúlt évtizedben a Nowzad nem csak állatokat mentett, hanem  az afgán emberek edukálásával, tanításával rengeteg állatvédő önkéntest toborzott a helyiekből, akik fáradhatatlanul dolgoztak a menhelyért és az állatokért.

Ricky Gervais a Nowzad védnöke

Ricky Gervais humorista, a Nowzad védnöke, szintén felszólította követőit, hogy pénzbeli adományokkal segítsék a mentést.

„Pen Farthing és csapata, a Nowzad több mint egy évtizede elképesztő munkát végeztek Kabulban, több ezer kutyát mentettek meg, és munkát adtak a helyi közösségnek, oktatási programokat indítottak, amelyek a közösségük javát szolgálták. Az életük most veszélyben van. Most szükségük van a segítségünkre. ”

A Downton Abbey sztárja, Peter Egan is felszólalt twitterén a kabuli menhely támogatásáért:

 

„Most, hogy a tálibok minden bizonnyal legyőzik Kabult a következő napokban, Pen csapatának élete veszélyben van. Szükségük van a segítségünkre, nem hagyhatjuk magukra őket a szükség órájában. Ki kell menekítenünk Pen csapatát és állatait. ”

Becslések szerint 98 kutyát, 88 macskát és 25 embert szállítását kell megszervezni nagyon rövid határidőn belül. Az akciót  ITT lehet támogatni.

Bohata Krisztina

Kutyabarát.hu

(Forrás: Iheartdogs, nowzad.com)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...