Saját KB bal
Saját KB jobb

Több kilométert tekert a biciklis a hátán egy törött lábú kóbor kutyával, hogy állatorvoshoz vigye

A sérült kutya szerencse napjának tekintheti azt a napot, amikor a biciklis Jarrett Little-el találkozott. Az 5 hónapos állatot valószínűleg elütötte egy autó, egy ideje nem evett, és esélye sem lett volna lejutni a hegyekből, de akkor a bringás meglátta és elhatározta, hogy eljuttatja a legközelebbi állatorvoshoz. Mivel biciklivel volt, egészen kreatív módját választotta a közlekedésnek.

 

Jarrett Little éppen egy bringás társasággal volt, mikor menet közben megláttak egy sérült kóbor ebet. Azonnal megsajnálták, megkínálták vízzel és némi élelemmel. De még ezek után sem tudták otthagyni: Jarrett akkor elhatározta, hogy valahogy eljuttatja a legközelebbi városba.

Ekkor jött az akadály: Jarrett biciklivel volt, így egyszerűen nem lévén más lehetősége, a hátára kapta az azóta Bo-nak elnevezett kölyköt. Több kilométert tettek meg ebben a pózban – olyan ügyesen, mintha mindig is ezt csinálták volna.

Ahogy beértek Columbus városába, összefutottak egy hölggyel, aki üzleti úton járt ugyanott. Imádja a kutyákat, így elkezdtek a fura helyzetről beszélgetni. Amikor Andrea megtudta, hogy Bo-nak nincs gazdija, azonnal hívta a férjét, hiszen már érezte: haza akarja vinni.

– Azt mondtam neki, hogy találtam egy kóbor kutyát, akinek eltört a lába, vérzik, és nem tudom otthagyni. Elviszem egy orvoshoz, megtudom, hogy mi a következő lépés vele kapcsolatban. A férjem csak annyit kérdezett, hogy „ok, de a hotel, amiben megszálltál, kutyabarát?” – mesélte el a hölgy az első találkozást.

Az állatorvos az első vizsgálatok után több törést diagnosztizált Bo lábában, az egyik lábujja is eltört valamint valamilyen bőrbetegségben is szenvedett. Másnap megműtötte egy ortopéd orvos, és következő napon már útban volt új otthona felé Maine-be, ahol Andrea lakott. A hősies kölyök a több mint 2,400 kilométeres utat a lábfejében lévő összesen 25 kapoccsal és egy teljes mellső lábas gipsszel tette meg.

Andrea szerint nagyjából öt percbe telt, mire Bo hozzászokott új otthonához, ahol két további mentett kutya, néhány ló és Andrea férje és kisfia, Christopher várta.

Andrea rendszeresen beszámol megmentőjének sorsa alakulásáról, bár a fotó, ahogy Jarrett a hátán vitte a kutyát, gyorsan ismertté tette a cuki párost. Rengeteg követője lett a szerencse fiának, új gazdija napokat töltött azzal, hogy interjúkat adott és a kedves kommentekre válaszolt közösségi oldalán.

 

Olyan szép, ha segítünk egymáson:

Egy kóbor kutya mentette meg a kihűléstől a sérült biciklistát a romániai hegyekben

A járat személyzete oxigén maszkkal segített lélegezni egy francia bulldognak a repülőút alatt

Kitüntetést kapott a kutya a tűzoltó parancsnoktól, aki kimentette fuldokló társát a medencéből

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: metro

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...