Saját KB bal
Saját KB jobb
Photo by Timothy Meinberg on Unsplash

Hat év után került elő a macska, aki kiugrott az ablakból

A Mini Max névre hallgató macska története igazi csoda. Hat évvel eltűnése után találtak rá és vitték haza.

Amikor eltűnt, elkóborolt állatokról van szó, a szomorú és kétségbeesett „keresős” hirdetések mellett rendre feltűnik egy-egy csodával határos módon megkerült kutya vagy macska története is.  A statisztikák szerint sajnos a legtöbb esetben egy-két hónappal az eltűnés után már nagyon kevés az esélye annak, hogy elveszett kedvencünket megtaláljuk, de az alábbi történet is azt bizonyítja, hogy soha nem szabad feladni a reményt.

Hat évig volt távol

Mini Max története Massachusetts-ben kezdődött, amikor is gazdája harmadik emeleti lakásából ablakpucolás közben meglépett. Tulajdonosa szerint kieshetett az ablakon, mert a kereten karmolás nyomokat látott, melyek arra utaltak, hogy Mini Max próbált visszakapaszkodni a lakásba. Mindez hat évvel ezelőtt történt és a gazdi bár soha nem adta fel a reményt, hogy a macska egyszer előkerül, az idő alatt egyre jobban feledésbe merült a cica hazatéréséhez fűzött reménye.

Mentett cica

Mini Maxot egy elhagyatott ház alól mentette ki gazdája, aki első macskaként költözött Cooke házába és szívébe. Miután a cica eltűnt, Cooke tovább folytatta a macskák mentését, de első mentett cicáját soha nem felejtette el.  Hat hosszú év után azonban Cooke kapott egy telefonhívást, miszerint találtak egy kóbor macskát, akinek a chip-je szerint ő a tulajdonosa.

Sok tényező kellett a csodához

Szinte hihetetlen módon Mini Max teljesen sértetlenül élte túl a hat év kóborlást, attól eltekintve, hogy tele volt fülatkával. Általános egészségügyi állapota arra engedte következtetni az orvost, hogy a cicát etették és gondoskodtak róla, de minden bizonnyal nem lakásban élt, hanem egy kertbe, esetleg közterületen. Mini Max megtalálásának és hazatérésének elsődleges kulcsa a chip volt, de azok az emberek is hatalmas szerepet játszottak a történetben, akik elvitték őt állatorvoshoz kivizsgálásra, chipolvasásra.

Nézd meg a videót a cica hazakerüléséről:

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: animalrescuesite 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...