Saját KB bal
Saját KB jobb
Photo by John Schnobrich on Unsplash

Szeptemberben indul az ingyenes gazdiképzés Magyarországon

Szeptemberben hazánkban is elindul a gazdiképzés e-learning és jelenléti képzések keretén belül.

A gazdiképzés régóta várat magára hazánkban, de végre a Nébih és az Agrárminisztérium gondozásban már elérhető a gazdijogsi.hu weboldal, melyen szeptembertől ingyenes e-learning anyagokat biztosítanak a gazdiknak és leendő gazdiknak is. A tananyagok eléréséhez még regisztrálni sem kell majd, bárki számára elérhetőek lesznek a felületen.

Átfogó tananyag

A tananyag 8 fejezetből áll, ezek a következők:

  1. A kutyaválasztás szempontjai
  2. Anatómiai és élettani alapismeretek
  3. A kutya táplálása és viselkedése
  4. Viselkedési problémák
  5. A kutya nevelése
  6. Egészségügyi alapismeretek
  7. A kutyatartás szabályai
  8. Illetékes hatóságok

A tanagyagot és a fejezeteket mindenki a saját ütemében és tetszőleges sorrendben dolgozhatja fel. Tesztelésre is lesz lehetőség, ugyanis egy 45 perces szintén online kitölthető teszt is rendelkezésre fog majd állni, mellyel a gazdi ellenőrizheti tudását. A teszten összesen 100 pont érhető el, a 65 pontszámnál többet teljesítők számára egy névre szóló oklevelet küld majd a Nébih. Sőt, a 100 pontot elérőknek extra ajándékot is ígérnek.

Személyesen is tanulhatunk

Az online oktatás mellett lehetőség lesz személyes képzési formán is részt venni. Az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi Központja személyes, jelenléti képzést szervez szeptemberi kezdéssel az érdeklődők számára. A kétnapos képzés térítésmentes lesz, azonban előzetes regisztráció szükséges lesz a részvételhez. A képzést a Központ által felkért oktatók öt alkalommal tartják majd meg az ősz folyamán, alkalmanként maximum 100 fő jelentkezhet. A konkrét dátumok ITT találhatóak: https://gazdijogsi.hu/jelenleti-kepzes/

További részletekért érdemes követni az az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi Központ és az Állatorvostudományi Egyetem Tanulmányi Osztály, Továbbképzési Csoport közösségi felületeit is.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: gazdijogsi.hu , Facebook/ÁllatvédelmiKözpont

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...