Saját KB bal
Saját KB jobb
Света Токатлианн képe a Pixabay -en.

Szőrmementes lesz a Valentino luxusmárka

Újabb luxusmárka tette le voksát a szőrmementesség mellett, a Valentino luxusmárka a jövőben nem fog szőrmét használni kollekcióban.

A szőrmeipar évente még mindig több millió állat életébe kerül. Ezeket a prémfarmokat leginkább az jellemzi, hogy az állatok kegyetlen bánásmódban részesülnek, pici helyeken vannak összezsúfolva. Súlyos mentális és fizikai betegségekben szenvednek, a szaporítók egyetlen dologra figyelnek csupán, hogy szőrméjük minőségében ne essen kár. Mihelyst elérik a felnőttkort árammal vagy gázzal végeznek velük, tovább nem ér meg tartani őket, hiszen a szőrme felületének nagysága már nem nő tovább.

Valentino újradefiniálja magát

A Valentino luxusmárka nyilatkozatában kifejtette, hogy döntésükhöz az is hozzájárult, hogy a vásárlóik is megváltoztatták szokásukat. Nagy részük már olyan termékekre szeretné költeni a pénzét, melynek előállítása nem károsítja a bolygót és nem tesz kárt semmilyen élőlényben.  A cég az elkövetkező néhány hónapban fokozatosan megszünteti a szőrme használatát és megszünteti a Valentino Polar nevű márkáját, mely előszeretettel használt szőrmét.

Alternatív megoldások

A divatmárka kifejtette, hogy a jövőben teljes figyelmet fordítanak az alternatív alapanyagok felkutatására és használatára.  Ma már számos olyan alapanyag létezik, mely tökéletesen tudja helyettesíteni például a bőrt, vagy a szőrmét. Egy mexikói cég például kaktuszból készít tökéletes műbőrt, melyet már számos világmárka használ a valódi bőr kiváltására.

Nem menő már a szőrme

A divatházak döntéséhez az is hozzájárul, hogy egyre divatosabb ma már az ökodivat, a természet-és környezetvédelem és a tudatos vásárlás. A szőrme és bőr használata lassan valóban „ciki” és elfogadhatatlan lesz egy luxus márka számára, de ma már a legtöbb ruházati márka is kiiktatta alapanyagai közül a bőrt. Ilyen például az Adidas, Lacoste, The North Face, Esprit, H&M, Vans, Bershka, C&A, Wrangler, Zara, TopShop, OVS és még nagyon sokan mások. A teljes listát itt találod.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: peta.org

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...