Saját KB bal
Saját KB jobb
Alp Cem képe a Pixabay -en.

[VIDEO] Belehalt egy zebra a szabálytalan szállításba

Egy holland állatkert 3 afrikai zebrát küldött Iránba, a szállítás körülményeiről botrányos videó látott napvilágot.

Egy holland állatkert 3 afrikai zebrát küldött egy Iráni állatkertbe, de a szállítás olyannyira botrányosra és felháborítóra sikeredett, hogy az egyik állat nem élte túl. Az esetről készült videó a Twitterre került ki, majd hamarosan rengeteg helyre eljutott a borzasztó felvétel.

Az állatvédők nem értik, hogy miért küldenek Hollandiából Iránba vadállatokat, amikor pontosan tudható, hogy sem a szállítási, sem az elhelyezési feltételek nem adottak. A videón látszik, ahogy a 3 zebra teljes pánikban áll a teherautók és emberek között, az egyik állat pedig egy kibetonozott árokba zuhan.  Olyan súlyosan megsérültek a patái, hogy nem élte túl az esést. Az eset a teheráni állatjogi aktivistáknál is kiverte a biztosítékot. Egyik neves képviselőjük úgy nyilatkozott, hogy náluk is különleges protokollt kell követni élő vadállatok szállításánál.

A videó egyértelműen alátámasztja, hogy sem a protokollokat, sem a szabályokat nem tartották be az állatok szállítása közben. Az állatkertek haszna, létjogosultsága minden ilyen és hasonló esettel csak jobban megkérdőjeleződik.

Nézd meg a videót:

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: onegreenplanet

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...