Saját KB bal
Saját KB jobb
ykaiavu képe a Pixabay -en.

Hamburgerrel és fagylalttal tömték gazdái a beagle keverék kutyát

A 4 éves kutyát idős gazdája éveken keresztül tömte egészségtelen ételekkel, az elhízásba majdnem belehalt a beagle keverék kutya.

Amikor állatvédők megtalálták és elkobozták az idős nőtől,  már csaknem 45 kg-ra hízott és nem bírt járni. A felelőtlen gazdi hamburgerrel és fagylalttal tömte a kutyát, mely nagyon súlyos elhízáshoz és egészség károsodáshoz vezetett. Ez pedig kimeríti az állatkínzás fogalmát, így viszonylag gyorsan sikerült elkobozni törvényes úton szerencsétlen állatot.

Jameson átváltozása

A kutyus ideiglenes gazdához került, egy fiatal párhoz, akik azonnal belevetették magukat Jameson fogyasztásába és tornáztatásába. Nem volt azonban ennyire egyszerű a dolog, hiszen az iszonyatos túlsúly miatt a kutyus ízületei, térdei és könyöke is rossz állapotba kerültek. Első körben ezeket kellett kezelni, a térdeit pedig meg is kellett műteni.

Miután felépült a műtétből, egy szigorú diétát vezettek be számára és gondoskodtak a mindennapi mozgásáról is. A kitartó mozgatásnak és diétának hála Jameson pár hónap alatt újra tudott normálisan járni. Egy év elteltével pedig közel 20 kg súlyfeleslegtől szabadult meg és képes lett akár 5 kilométert is lefutni gazdájával.

Nézd meg a videót a nagy átalakulásról:

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: thedodo

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...