Saját KB bal
Saját KB jobb
unsplash

Két elefánt esett egymásnak egy orosz cirkuszban

Egy orosz cirkuszban majdnem tragédiába torkollott az elefántok szerepeltetése, miután a két nőstény elefánt egymásnak esett a nézőtér közelében.

Az oroszországi Kazan városában egy vadállatokat szerepeltető cirkuszban komoly veszélybe kerültek a nézők és az állatok is, miután két nőstény elefánt összeverekedett. A Jenny nevű elefánt az előadás elején nekiesett társának, Magdának és fellökte. Ezután megpróbálta kilökni a ringből, mindezt a nézőtértől mindössze pár méterre.

Pánikban menekültek a nézők

A nézőtéren pánik alakult ki, a vendégek menekültek az elszabadult óriási állatok elől. A gondozók sajnos nem sok mindent tehettek a harc megfékezéséért, egy több tonnás elefántot nem lehet egy ostorcsapással megállítani. Hogy miért esett neki az egyik elefánt a másiknak, nem lehet tudni.

A fogságban tartott állatok élete rendkívül stresszes, ingerszegény.  A cirkuszi állatoknak mindemellett még olyan idomításon is át kell esniük, mely sokszor fájdalmas és kényszerítésen alapul. A betanított mozdulatok és produkciók sokszor nagyon messze állnak természetes viselkedésüktől, mozdulataiktól. Mindez depresszióhoz, apátiához vagy akár agresszív viselkedéshez is vezethet, mentális állapotuk a legtöbb esetben nagyon aggasztó.

Nyilatkozott a cirkusz

A cirkusz az eset után visszafizette a belépőjegyek árát és bocsánatot kért a közönségtől. Nyilatkozatot tettek közzé, melyben mindenkit megnyugtatnak, hogy az állatok jól érzik magukat és a jól képzett munkaerőnek köszönhetően nem történt nagyobb baj az ijedtségen kívül. Az okokról sajnos nem beszéltek és azt sem lehet tudni, vajon milyen eszközökkel nyugtatták le az óriási állatokat.

Itt nézhetitek meg, pontosan mi történt:

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: dailymail

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...