Saját KB bal
Saját KB jobb

Tavasszal is csak óvatosan: ezek a veszélyek leselkednek négylábú kedvenceinkre, ha ébredezni kezd a természet

Végre elbúcsúzhatunk a hideg téltől, és nem kell többé attól tartunk, hogy bundás családtagunk mancsát megsérti a fagyott hó, vagy az útra szórt érdes só. Egyre naposabbak a reggelek, és egyre kellemesebbek a délutánok, ami bizony a legtöbb gazdit és négylábú kedvencét a természetbe csábítja. Bár a tavasz már az ajtón kopogtat, az egyre melegedő hónapokban is szemfülesnek kell lennünk, hiszen az ébredező természet veszélyeket is tartogat. Lássuk, mire érdemes fokozottan figyelnünk a tavaszi időszakban!

A kullancs-para nem alaptalan

Az apró kullancsok alig várják, hogy a meleg és nedves időszakban újult erőre kapjanak. Mivel régen volt már igazán fagyos és kemény télben részünk, a kullancsok az enyhébb téli hónapokban is veszélyt jelentenek négylábú kedvencünkre. Hiba lenne azt gondolni, hogy kizárólag az erdőben vagy mezőkön való barangolás alkalmával telepedhetnek meg kedvencünkben a makacs vérszívók, hiszen a városban éppen úgy leselkednek rá. Hogy megelőzzük a bajt, alaposan vizsgáljuk át mancsos pajtásunk szőrét és bőrét a séták után, legyen ez tavasszal mindennapi szokásunk!

Hapci hapci hátán

Már ami a gazdit illeti, hiszen sokunknál sűrű tüsszögések közepette telik a tavasz. Bár kedvencünk esetében az allergia inkább vakaródzásban és a mancsok rágcsálásában mutatkozik meg, számukra is általános problémát jelent a tavaszi hónapokban. A bizonyos időszakban feltűnő, majd múló allergiás reakciókat leginkább növények, fű- és fafélék okozzák. Ha hasonló tüneteket tapasztalunk, mihamarabb zárjuk ki az allergizáló növényt, és keressük fel állatorvosunkat, mielőtt komolyabbra fordulnak a szőr- és bőrproblémák.

Azok a fránya csípések

Ahogy egyre melegszik a hőmérséklet, úgy egyre több zümmögő apróság lepi el a levegőt. A méhek és a szúnyogok – sőt, gyakran még a legyek is – csúnya csípéseket okozhatnak. Ami persze még nem a világ vége, azonban azokat allergiás reakciók kísérhetik, és időnként sebek is, ha a kutyusunk harapdálja, vakarja azokat. Persze nem könnyű elkerülni az apró csípéseket, de már csak miattuk is érdemes rendszeresen átvizsgálni a kutyus bőrét, hogy biztosan kordában tartsuk az esetleges sérüléseket.

A bohókás időjárás a négylábúakat sem kíméli

Bizony-bizony, a változó időjárás okozta tavaszi fáradtság tüneteit kedvencünkön is tapasztalhatjuk. Ahogy mi magunk is fáradékonyabbak lehetünk a hűvös reggelekkel kezdődő, majd szinte már-már meleg délutánokkal folytatódó napokon, úgy négylábú családtagunk is aluszékonnyá, esetleg kedvetlenné válhat. Ha a tünetek nem szűnnek, a háttérben valamilyen megbetegedés is állhat, ez esetben feltétlenül keressük fel állatorvosunkat! Az említett tünetek természetesen kevésbé jellemzők a fiatal, egészséges, mozgékony és helyesen táplált kutyusokra. Apropó, helyes táplálás!

Az immunrendszer támogatása egész évben fontos

Legyen akár világraszóló, sűrű hóesés vagy szikrázó napsütés, fújjon a szél vagy lepjék el szigorú szürke felhők az eget, az immunrendszer támogatására és kedvencünk egészségének megőrzésére gondolnunk kell. Ennek alapja természetesen nem más, mint a kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozás. Persze nem könnyű megtalálni a tökéletes kutyatápot bundásunk számára, ez még nem jelenti azt, hogy lejjebb kellene adnunk az elvárásainkból! Legyen kimagasló a hústartalma és tápanyagtartalma, kizárólag minőségi alapanyagokat tartalmazzon, legyen felesleges adalékanyagoktól (illat- vagy ízfokozók, mesterséges színezőanyagok) mentes, legyen GMO és gluténmentes, ugyanakkor vitaminokban, ásványi anyagokban és nyomelemekben gazdag. Vajon túl sokat kérünk?

A válasz egyértelmű: legkevésbé sem! Erre a PLATINUM Natural szuperprémium kutyaeledelei kínálják a legjobb bizonyítékot. Minden PLATINUM száraz kutyatáp legalább 70% friss, emberi fogyasztásra is alkalmas húsból készül, méghozzá egész hússzeletekből vágóhídi hulladék vagy nyesedék nélkül.

platinum táp

A kimagasló hústartalom mellé kizárólag a legkiválóbb minőségű alapanyagok kerülhetnek: vitaminok, ásványi anyagok, hidegen sajtolt olajok, gyógynövények, friss gyümölcsök és zöldségek. Természetesen mentesek minden felesleges adalékanyagoktól, ráadásul hozzáadott víz nélkül, alacsony hőfokon történő párolással készülnek, így tápanyagtartalmuk magas, minden szemük igazán húsos és szaftos. A PLATINUM gondoskodik róla, hogy a lehető legjobbat nyújthassuk kedvencünknek!

 

PLATINUM kutyatáp webáruház

(x)

 

(Kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...