Saját KB bal
Saját KB jobb
unsplash

Kutyákra veszélyes, kegyetlen kihívás terjed a Tik Tok-on

Egy elképesztően ostoba és veszélyes kihívás kezdett el terjedni a Tik Tok-on, mely egyértelműen és kifejezetten veszélyezteti a kutyák egészségét és jólétét.

Amikor az emberi butaság és kegyetlenség némi feltűnési viszketegséggel és  hírnév hajhászással jár kéz a kézben, akkor sajnos bármi megtörténhet. Adott esetben az is hogy valaki a saját kutyájának okozzon fájdalmat és sodorja veszélybe az életét, mert azt viccesnek találja. Igen, sajnos pontosan ez történik a Tik Tok-on.

Csípős szószba mártott csirkeszárny

A videókon csípős szószba mártott csirkeszárnyat adnak a kutyáknak enni, akik a csirke illatát megérezve azonnal rávetik magukat a húsra, a csípős szószra azonban természetesen nincsenek felkészülve. A reakciót pedig a saját gazda olyannyira viccesnek találja, hogy másokat is erre buzdít.  Mindenki tudja, hogy milyen kegyetlen égető érzést okoz a csípős szósz, de mi emberek legalább tudjuk, hogy mire számítsunk. Szerencsétlen kutyák azon kívül, hogy nem tudják hogy mi történik velük, az egészségük is komoly veszélybe van sodorva.

A videókat szerencsére viszonylag hamar jelentették a felhasználók, így azokat állatkínzás miatt törölték, azonban várható még továbbiak felbukkanása.

Hasnyálmirigy gyulladás

A csípős szószba mártott csirkeszárnnyal az egy egyik legnagyobb baj a főtt csirkecsont, melynek fogyasztása komoly problémákat okozhat a belekben, gyomorban és a nyelőcsőben egyaránt. A másik nagy baj pedig az extrán fűszeres szósz, mely a gyomorra és a hasnyálmirigyre is veszélyes. Egy állatorvos pedig közzé is tett egy elrettentő videót ugyanezen a platformon, melyen éppen egy csípős szósszal megetetett kutyát kezel hasnyálmirigy gyulladással.

@vet_techs_pjSome trends can be fun with pets, but let’s remember safety first. #vet #trend #vettech #fyp #fy #pet #pets #chicken #dogsoftiktok #dog♬ Married Life (From „Up”) – Sergy el Som

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: theanimalrescuesite, TikTok

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...