Saját KB bal
Saját KB jobb
youtube

Megható képsorok – 73 éves elefántot mentettek meg a pokolból

Az elefántot egész életében keményen dolgoztatták és borzasztó körülmények között élt. Sokan már lemondtak volna róla idős kora miatt, de a legendás Lek Chailert nem ismeri a lemondás szót, ha elefántokról van szó.

Az első és mai napig egyedülálló etikus tájföldi elefántpark, az Elephant Nature Park alapítója és vezetője Lek Chailert, akinek nevéhez számos elefántmentés fűződik. Az általa létrehozott elefánt menhelyen az állatok teljesen szabadon élnek és bár látogathatják őket turisták, nem ülhetnek fel rájuk és a gondozók semmilyen kényszerítő eszközt nem használhatnak. Az itt élő elefántok az ország különböző pontjairól érkeztek, szinte mindegyik a turista iparban vagy még keményebb helyeken, például fakitermelésben dolgoztak. Kegyetlenül kizsákmányolva, bántalmazva és rossz körülmények között tengődtek, amíg Lek segítségükre nem sietett. Az apró tájföldi hölgy időközben igazi sztárrá vált, hollywoodi hírességek patronálják tevékenységét és állnak ki az etikus parkok létesítése és az elefántos turizmus beszüntetése mellett. Lek Chailert parkjáról a Szolgalelkű óriások című magyar dokumentumfilm kapcsán is irtunk már.

73 év a pokolban

Lek ezúttal egy Sook Jai nevű, 73 éves elefánt mentését szervezte és vezényelte le, nem mindennapi körülmények között. Sook Jai egész életében keményen dolgozott, testét fekélyek és sebek borították, lelkét megtörték, testét kizsákmányolták. Több tulajdonos kezén is átment, naphosszat ültek rajta turisták, koldultatták az utcán és kemény fizikai munkát is végeztettek vele.  Időközben teljesen megvakult és hallásának nagy részét is elvesztette. Az elefánt, Lek és csapata 20 órán keresztül utaztak egy szabad platós teherautón. Lek végig szorosan az elefánt mellett utazott, kezelte sebeit és gondoskodott a hűtéséről vagy éppen a melegítéséről. Sook Jai olyan kimerült és fáradt volt, hogy még enni sem volt képes. Az utazásról készült videóban egy olyan megható pillanatot is sikerült rögzíteni, amikor az elefántnak egyszer csak elerednek a könnyei. A hosszú út után végre megérkezett új otthonába, ahol most már békében, biztonságban, szabadon és nagy szeretetben töltheti hátralévő éveit.

Nézzétek meg Sook Jai útját a szabadságig, új otthonába:

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: Youtube, animalrescuesite

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...