Saját KB bal
Saját KB jobb

Köszönöm helyett „dögölj meg”! – egy cicamentés döbbenetes részletei

A Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat osztott meg közösségi oldalán egy döbbenetes esetet. A történet egy bajba jutott cicáról és gazdája vállalhatatlan viselkedéséről szól.

„Dögölj meg!” mondta a mentés koordináló kollégánknak a megmentett cica gazdája és elhajtott! Döbbenten álltunk és hirtelen nem találtuk a szavakat – írja Facebook oldalán a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat

Ma reggel kétségbe esett segítségkérés futott be hozzánk a II. kerületből, ahol egy cica került nagyon nagy bajba. A segítséget kérő család reggel rutinszerűen beült a ház előtt parkoló autójukba és a motor beindítása után egy macska keserves sírására riadtak fel a környéken levők. Azonnal leállították a motort, de sajnos már túl késő volt. Sushi (vagy Szusi) a cica a motortérben az ékszíj feszítő görgők közé préselődött és ebben a pillanatban már az életéért küzdött. Szolgálatunk a segítségkérés pillanatában pont a helyszín közelében volt, így perceken belül megérkezett a segítség, de a helyzetet látva azonnal tudtuk, hogy ez egy hosszan elhúzódó mentés lesz, így a helyszínre rendeltünk gyorsan egy autómentőt.
cica

Mindeközben egy ottlakó nem túl kedves hangnemben becsmérelte parkolási képességeinket, de akkor ezzel nem foglalkoztunk. Átszállítottuk Szentendrei bázisunkra a gépjárművet és a bajbajutott cicát, ahol addigra már a kollégáink és az egyik állatorvosunk készenlétben állt. Az bajbajutott cicát le kellett a mentés idejére szedálnunk, mert ön és közveszélyes volt, így az autó szétszedését követően egy órás közdelem árán tudtuk a sérült állatot kiemelni és megkezdeni az ellátását. A cica nyakában nyakörv volt és azon egy telefonszám is, így tudtuk értesíteni a gazdát, akiről később kiderült, hogy a helyszínen minket ócsároló „parkolómester” volt. A cica emelt szintű ellátást kapott az állatorvosunktól, így felkészítettük a hazaszállításra, vagyis a gazda állatorvosához való szállításra. Amikor a gazda és párja eljött a cicáért, akkor a köszönöm helyett folytatódott a parkolási oktatás, melynek a végén egy „Dögölj meg!” mondattal zárva a „beszélgetést” elhajtottak Szusival.

cica

Mi nem ezért csináljuk. Nem a köszönömért, hanem azért, mert szeretjük az állatokat, de megdöbbentünk. Drága Szusi! Minden jót kívánunk Neked és bízunk benne, hogy hamar felépülsz a sérüléseidből. Jó sok varratod lesz és bár a bundád jelentős része itt maradt attól még nekünk Te vagy a legszebb és legcsodálatosabb túlélő.

Mi Önkétesek vagyunk!

Szabadidőnket arra fordítjuk, hogy másoknak segíthessünk. Elsődleges feladatunk az emberi életek mentése, de fontosnak érezzük azt is, hogy segítsünk azokon a bajbajutott állatokon, akiknek a mi speciális felkészültségünkre van szüksége ahhoz, hogy túléljék az a helyzetet amibe kerültek. Hiszünk benne, hogy amit csinálunk az fontos, hiánypótló és jó dolog. Működésünk elengedhetetlen részei vagytok Ti is, hiszen a
Ti támogatásotokból működtetjük közhasznú alapítványunkat. Arra kérünk Titeket, hogy ezekben a nehéz időkben is maradjatok mellettünk és egy-egy doboz cigi, vagy egy hamburger árával segítsétek a munkánkat havi szinten. Arra költjük, hogy életeket mentsünk! Az életünk egy nyitott könyv számotokra. Nem titkolunk semmit, mert egy csapat vagyunk.
Néhány kattintással online tudtok segíteni:
Utalás, vagy banki befizetéshez:
Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat
Bankszámla szám: CIB 10700718-43073504-51100005
Adószámunk: 18711509-1-13

Forrás: Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat

 

(Kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...