Saját KB bal
Saját KB jobb
Facebook/MagyarRendőrség

A Nébih is segíti a rendőrség munkáját az állatviadalok felszámolásában

Megállapodást kötött a Nébih és a rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ, hogy közös erővel veszik fel a harcot az állatviadalok ellen.

A rendőrség érezhető energiát, munkát és időt fektetett az elmúlt hónapokban az illegális állatviadalok szervezőinek felkutatására, az állatviadalok felszámolására és a tettesek előállítására.  A szervezett munka szerencsére tovább folytatódik, melynek keretén belül együttműködési megállapodást kötött a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) és a Rendőrségi Oktatási és Kiképzési Központ (ROKK). A Nébih 25 mobil kennellel segíti az eljárásokban lefoglalt állatok elhelyezését.

Szoros együttműködés

A két szervezet eredményes együttműködését több korábbi eset bizonyítja, melyek során illegális kutyaviadalokat derítettek fel vagy akadályoztak meg – írták. Hozzátették: a lefoglalt állatokat biztonságba helyezték, sérüléseiket ellátták. Az állatvédelem felügyeletét ellátó, valamint a kiemelt ellenőrzésekben részt vevő Nébih-szakemberek a jövőben közreműködnek majd a ROKK által szervezett képzések, továbbképzések, vizsgáztatások, és minősítések végrehajtásában. A ROKK munkatársai pedig részt vesznek a Nébih által foglalkoztatott kutyavezetők kiképzésében és továbbképzésében, a már kiképzett szolgálati kutyák továbbképzésében, éves minősítésében, valamint a kiképzésre szánt kutyák kiválasztását szakmai tanácsaikkal segítik.

Közösségi oldalon mutatták be a kenneleket

A Magyar Rendőrség Facebook oldalán be is mutatta a kenneleket egy négylábú munkatársuk segítségével, valamint hangsúlyozták, hogy az állatviadalokból mentett kutyák biztonságos elhelyezés fontos része a munkájuknak.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: MTI, Facebook/MagyarRendőrség

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...