Saját KB bal
Saját KB jobb

Három rendőrkutyát mérgeztek meg Mohácson

Ismeretlen tettes végzett három rendőrkutyával Mohácson: Émon, Locky és Cinkos hihetetlen szenvedés közben halt meg – adta hírül a Blikk.

A kutyák gazdája, Erika sokkot kapott, amikor a mohácsi rendőrséghez tartozó parkolóban álló autójában rátalált a kutyák élettelen testére. A pécsi rendőrséghez tartozó Émon, Locky és Cinkos iszonyú kínok között haltak meg, a kegyetlen tettre pedig nincs magyarázat. A legmagasabb szintű, K-9-es kiképzést kapták a kutyák, bűnözőket buktattak le, drogot kerestek, kitűnő nyomkövetők voltak.

A rendőrségi kutyákat már egészen kis korukban elkezdik tanítani, ezeknek a kutyáknak nagy teherbírással és kiváló idegrendszerrel kell rendelkezniük. A keresőkutyáknak az átlagos kutyákhoz képest kifinomultabban kell szagolniuk. Pont ilyenek voltak Erika kutyái is: komoly fegyelmet tanultak, éles bevetéskor pedig rögtön teljesítették gazdájuk utasításait.

A Blikk megtudta, hogy a kutyagyilkosság okairól a nyomozók is egyelőre csak találgatnak. Az sem könnyíti meg a dolgukat, hogy a parkoló nem volt bekamerázva, ezért nincs videófelvétel. Hiába a boncolás, jelenleg is több igazságügyi szakértő dolgozik az ügyben, ám fogalmuk sincs, milyen mérget használt a kutyák gyilkosa. Úgy vélik, talán növényvédő szer okozta a halálukat. Mivel a négylábúak ételmegtagadásra is ki voltak képezve, így joggal merülhet fel, hogy olyan ember mérgezhette meg őket, akit nagyon jól ismertek.

Ahogy a Blikk is írja, „óriási veszteség a hatmillió forintot érő négylábúak halála, és nem csak anyagi értelemben: amellett, hogy mindig készen álltak a szolgálatra, igazi családtagok voltak”.

A rendőrség teljes hírzárlatot rendelt el az ügyben.

Forrás: Blikk

Indexkép: pexels.com (illusztráció)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...