Saját KB bal
Saját KB jobb
unsplash

A kutyás vadászat betiltását követelik Észak-Írországban

Egy állatvédelmi szervezet a kutyás vadászat betiltásáért indított petíciót Észak-Írországban

A  League Against Cruel Sports nevű szervezet egy új jogszabály kidolgozására szólította fel a kormányt, mely szigorítja a kutyás vadászat szabályait az országban. Az állatvédők azután indították el a petíciót és kezdték el kidolgozni az új jogszabály tervezetét, miután sokkoló felvételek jelentek meg arról, hogy egy vadászkutya falka hogyan üldözött halálra egy szarvast.

A szervezet vezetője Janice Watt elmondta, hogy nagyon szeretnék elérni, hogy 2020 legyen az utolsó év, amikor Észak-Írországban előfordulhat olyan, hogy vadászkutyák marcangolnak szét egy vadállatot vadászat címszó alatt. Véleményük szerint ez a kegyetlen gyakorlat nem más mint állatkínzás.

A szervezet pártok és egyéb civil szervezetek támogatását kérte és úgy látszik sikerült politikai támogatókat is szerezniük az ügyüknek.  John Blair az MLA Szövetségi Párt elnöke már be is jelentette, hogy januárban benyújtanak egy törvény tervezetet, mely szigorúan szabályozza a vadászati módszereket. A tervezetben tilos a rókák , mezei nyulak és szarvasok üldöztetése és befogatása kutyával, valamint a terrierek „munkáját” is korlátoznák.  Egy 2019-es októberi felmérés szerint Észak-Írország lakosságának döntő többsége, 84 százaléka egyet ért a kutyás vadászat betiltásával.

Az Egyesült Királyság többi országában már tilos

Az Egyesült Királyságban Észak-Írország az egyetlen olyan ország jelenleg, ahol még szabadon lehet kutyákkal vadakra vadászni.  Skóciában 2002-ben, Walesben és Angliában pedig 2005-ben szigorították a vadászati törvényét. Észak-Írországban azonban szigorúbb szabályozást szeretnének elfogadtatni, mert szerintük a többi államban sok kiskapu létezik a törvény kijátszására és a valóságban továbbra is előfordul kutyás vadászat.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: focusingonwildlife.com

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...