Saját KB bal
Saját KB jobb
unsplash

Tíz emberből hét szerint kutyája jobban ismeri, mint ő saját magát

Egy új felmérés szerint a gazdik sokkal jobban ragaszkodnak kutyájukhoz, mint gondolnánk. A kutya-gazdi kapcsolat pedig egyre szorosabb.

A DOGTV megbízásából készített egy felmérést a OnePoll, akik 2000 amerikai kutyatulajdonost kérdeztek ki kutyájukhoz fűződő kapcsolatukról. A vizsgálat célja az volt, hogy kiderítsék, mennyire befolyásolják a kutyák gazdájuk életét. A gazdik nem csak a felhőtlen pillanatokról számoltak be, hanem őszintén vallottak a szétrágott bútorokról, a szökésekről, a lenyelt játékokról, az idegeskedésről, az állatorvosi számlákról.

Minden nehézség ellenére azonban egyértelműen kiderült, hogy egyre szorosabb a kapcsolat kutyák és gazdik között, ami valószínűleg a világjárvány miatti karantén időszaknak is köszönhető.  A home office-ban maradt gazdik nagy része soha nem tudott ennyi időt tölteni korábban kutyájával, mint az elmúlt egy évben. Ez pedig nem csak a kutyáknak volt jó, hanem a gazdik is sokkal könnyebben viselték a karantént négylábú kedvencük társaságában.

Jobban ismeri a kutya a gazdit, mint ő saját magát

A felmérésből kiderült, hogy a megkérdezettek 64 százaléka nem tudja hogyan vészelte volna át az elmúlt időszakot kutyája támogatása és szeretete nélkül.  A gazdik átlagosan 11 órát töltenek hetente kutyájuk tanításával, tréningezésével és egy új kutya érkezésekor átlagosan 122 dollárt (36 000 Ft) költenek a felszerelésekre és a lakás előkészítésére. Tízből hét ember pedig azt állítja, hogy a kutyája sok esetben jobban ismeri, mint ő saját magát. Erre pedig legtöbben a karantén ideje alatt ébredtek rá és kapcsolatuk is ez alatt az idő alatt mélyült el, vagy lépett egy magasabb szintre.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: onegreenplanet.org

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...