Saját KB bal
Saját KB jobb

Budavári kutyás balesetek

Egy civil csoport egy rejtélyes eseménysorozatra szeretné felhívni a figyelmet, ami már legalább 1986 óta zajlik a Budai Várban – az ember legjobb barátjának a kárára.

Miről is van szó? 

A várban lévő sétányról több kutya is minden különösebb előjel nélkül veti le magát az 5-8 méteres mélységbe. A balesetek száma évről-évre növekszik. Csak idén novemberben három baleset történt, amiből egy végzetes volt, a másik két kutya pedig életveszélyesen megsérült. A történetben felettébb aggasztó,  hogy a sétány a Vár hivatalos kutyafuttatója.

A civil kezdeményezés arra törekszik, hogy feltárja a balesetek kiváltó okát, összegyűjtse az eseteket, és legfőképpen megakadályozza a további – közel fele arányban halállal végződő – zuhanást.

Azt állítják, hogy mind a (Várban lakó) kutyás társadalom, mind a Budavári Önkormányzat részéről egy sor életszerűtlen kifogásba és akadályba ütköznek – például a figyelmeztető tábla dizájnjának kapcsán.

A balesetet elszenvedő kutyák gazdáinak beszámolóit, állatorvosok visszajelzéseit, az önkormányzat és a közösségi média kommentháborúit teljes egészében összegyűjtötték egy szabadon felhasználható anyagban, melyet az alábbi linken találtok:  Budavári kutyabalesetek

A részletekről itt olvashattok, illetve itt találjátok a kezdeményezést:

Facebookhttps://www.facebook.com/varibalesetek

Forrás: https://varibalesetek.com
Indexkép: https://www.facebook.com/varibalesetek
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...